První česká judistka vybojovala medaili na Grand Prix. Zachová si z Tel Avivu veze bronz

Renata Zachová se stala první českou judistkou, která získala medaili na turnaji série Grand Prix. V Tel Avivu prohrála devatenáctiletá reprezentantka jediný z pěti zápasů a v kategorii do 63 kilogramů obsadila třetí místo. V konkurenci 35 soupeřek si bronz zajistila vítězstvím na ipon nad zkušenou Brazilkou Aléxií Castilhosovou.

Tel Aviv Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Renata Zachová (v modrém)

Renata Zachová (v modrém) | Foto: Ariel Schalit | Zdroj: AP

Zachová se po dvou výhrách ve skupině A probojovala do čtvrtfinále, v němž podlehla bronzové medailistce z loňského MS Martyně Trajdosové z Německa.

Odměna za celý rok, raduje se Krpálek z vítězství ve Sportovci roku a těší se na dlouhou dovolenou

Číst článek

Po dvou dalších vítězstvích v opravách se česká judistka mohla radovat z nečekané medaile. Kategorii do 63 kg vyhrála Australanka Katharina Haeckerová.

Věra Zemanová skončila v kategorii do 57 kg na sedmém místě, Jakub Ječmínek (do 73 kg) prohrál v soutěži hned první zápas.

V Tel Avivu se ještě představí David Klammert (do 90 kg), který je v olympijské kvalifikaci na postupovém místě. Jistý postup na hry do Tokia má zatím jen mistr světa v nejtěžší váze Lukáš Krpálek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme