Nový závod, stejná chyba. Mistr světa Alaphilippe znovu slavil předčasně, tentokrát měl štěstí

Jako kdyby Juliana Alaphilippea stále ještě nepřešla euforie ze zisku cyklistického titulu mistra světa. Duhový dres navlékl v italské Imole teprve před necelými dvěma týdny a od té doby slavil na dalších dvou velkých jednorázových závodech. Bohužel pro něj ale pouze slavil. Vítězné vavříny si odnesl jen jednou, a to ještě s pořádným štěstím.

Tento článek je více než rok starý.

Overijse Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe | Zdroj: Reuters

Když Alaphilippe mířil vstříc z prvního místa cílové pásce v belgické klasice Brabantský šíp, asi všem divákům se vybavily tři dny staré obrázky z dojezdu monumentu Lutych-Bastogne-Lutych. Ne tak osmadvacetiletému Francouzovi.

Čerstvý mistr světa opět zvedl ruce nad hlavu příliš brzy a obhájce vítězství Mathieu Van der Poel mu triumf skoro sebral. O tom svědčí i fakt, že musela rozhodovat až cílová fotografie.

Alaphilippeovi těsně po dojezdu viditelně zatrnulo, během rozhovoru po závodě už ale působil klidně.

VIDEO: Thomasovo působení na Giru zmařil bidon, po pádu si zlomil pánev a odstoupil

Číst článek

„Jsem rád, že jsem dokázal vyhrát po tom, co se stalo v neděli. Neberu to ale jako nějakou odplatu,“ citoval francouzského cyklistu server Cyclingnews.com. „Pro mě je skvělý pocit už jen si navléct ráno tenhle duhový dres. A ještě hezčí je v něm vítězit, užívám si to,“ dodal.

Tentokrát to tedy Alaphilippeovi vyšlo, právě na slavném nedělním cyklistickém monumentu s dojezdem v Lutychu ale takové štěstí neměl. Na cílové pásce ještě předstihl radujícího se mistra světa smolař letošní Tour de France Primož Roglič.

Pravda, Alaphilippe byl později za nebezpečný manévr při spurtu odsunutý ve výsledkové listině na páté místo. To ale na těžko uvěřitelné „dvojchybě“ na cílové pásce nic nemění.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme