K snídani spořádám sedm vajec, říká český reprezentant v silovém trojboji

David Lupač je stopadesátikilový český reprezentant v silovém trojboji na Světových hrách. Svou figuru si musí hlídat. K jídlu si dává přesně to, co mu naordinuje jeho výživový poradce. „Snídám tak sedm vajec,“ prozradil Lupač.

Tento článek je více než rok starý.

Vratislav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant v silovém trojboji David Lupač.

Český reprezentant v silovém trojboji David Lupač. | Foto: czechteam.info

Jídelníček českého reprezentanta je specifický. „Výživový poradce mi všechno počítá, já se jenom láduju,“ prozradil Radiožurnálu David Lupač. Reprezentant v silovém trojboji se snaží udržet hmotu. „Mám sto padesát kilogramů a udržet je, aby byly funkční, není jednoduché. V podstatě jím jen tuky a bílkoviny,“ popisoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Lupač běžně k snídani spořádá sedm vajec

Na Světových hrách ve Vratislavi skončil ve své disciplíně těsně pod stupni vítězů. Jeho tradiční snídaně se zvykům běžných lidí vymyká. „Dám si sedm vajec. K obědu a večeři maso bez příloh, akorát se zeleninou,“ řekl šestadvacetiletý mistr světa v benchpressu, což je právě jedna z disciplín silového trojboje.

Do toho patří také dřep s činkou na zádech a mrtvý tah, tedy zvednutí činky k pasu. „Moje osobní výkony jsou 450 kilo ve dřepu, 332,5 v benchpressu a 355 v tahu,“ shrnuje svá maxima v jednotlivých disciplínách 185 centimetrů vysoký silák. Obecně v jeho sportu platí – čím větší hmotnost, tím lepší výkony.

Lupač začínal jako malý s hokejem, ale v patnácti letech se definitivně vrhnul na silový trojboj a nelituje. Přestože se závoděním neuživí, jeho profese se mu v tomto směru náramně hodí. Pracuje totiž v jihlavském fitness centru. „Dopoledne dělám, večer trénuji, takže jsem tam pořád,“ pochvaluje si a doufá, že se mu jeho dřina vrátí. Ideálně na listopadovém domácím mistrovství světa v Plzni, kde bude obhajovat bronzovou medaili.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme