První individuální titul. Kajakář Přindiš je mistrem Evropy ve vodním slalomu

Kajakář Vít Přindiš vylepšil stříbrnou medaili z loňského kontinentálního šampionátu v Praze a ve francouzském Pau se stal poprvé mistrem Evropy ve vodním slalomu. Loni bronzový Jiří Prskavec skončil ve finále osmý. Medaile unikla o jedno místo kanoistce Tereze Fišerové.

Tento článek je více než rok starý.

Pau (Francie) (Aktualizováno: 17:36 2. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„I když jsem měl docela pomalý začátek, závěr mi vyšel a dnes jsem do toho dal všechno, co bylo v mých silách,“ komentoval svůj výkon v tiskové zprávě Českého svazu kanoistů nový mistr Evropy.

Přindiš, který v Pau vybojoval před dvěma lety titul vicemistra světa, získal ve 30 letech první titul v individuální kategorii. Ve finále předvedl čistou jízdu a coby šestý muž ze semifinále poté čekal, jak se povede jeho soupeřům.

Lidé si budou muset zvyknout na jinou Hilgertovou, usmívá se po zisku evropského titulu kajakářka Amálie

Číst článek

Nejvíce se mu přiblížil vítěz semifinále jedoucí jako poslední Dariusz Popiela z Polska, ale ztratil na Přindiše 77 setin. Třetí skončil s odstupem 1,24 sekundy domácí Francouz Quentin Burgi.

Přindiš tak napodobil výkon Amálie Hilgertové, jež v prestižní kategorii kajakářek získala zlato v sobotu.

Další české úspěchy a neúspěchy

Nechyboval ani olympijský medailista a trojnásobný mistr Evropy Prskavec, ale zajel o dvě a půl sekundy pomalejší čas než reprezentační kolega. Do finále nepostoupil zkušený Vavřinec Hradilek, který v semifinále minul předposlední branku a padesátivteřinová penalizace ho vyřadila ze hry o medaile.

Na medaili v neděli útočila i kanoistka Fišerová. V semifinále zajela vůbec nejrychlejší čas ze všech závodnic, ale nakonec skončila čtvrtá. Bronzová medailistka z loňského světového šampionátu totiž zaznamenala ve finále pět dotyků branek a k cennému kovu jí chybělo 2,5 sekundy.

Číst článek

„Ta jízda opravdu nebyla dobrá. Kazila jsem to odhora až dolů. Kupilo se to na mě a nedokázala jsem se s těma nervama poprat,“ byla cílová slova zklamané závodnice. Ta se nyní bude připravovat hlavně na mistrovtví světa v Seu.

Zlato získala Britka Mallory Franklinová, jež se v Pau před dvěma lety stala mistryní světa před stříbrnou Fišerovou. Ve finále neměla druhá žena ze sobotního závodu kajakářek jako jediná žádný dotyk a druhou Nuriu Vilarrublaovou ze Španělska porazila o více než deset sekund. Třetí byla Kimberley Woodsová, jež na vítěznou reprezentační kolegyni ztratila přes 15 sekund.

anj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme