Kanoista Fuksa si drží neporazitelnost ve světovém poháru. V závodě na 500 metrů vyhrál i kajakář Dostál

Čeští reprezentanti Martin Fuksa a Josef Dostál ovládli na Světovém poháru v rychlostní kanoistice v Duisburgu dnešní závody na 500 metrů. Kanoista Fuksa udržel v seriálu neporazitelnost a stejně jako před týdnem v Maďarsku ovládl po kilometru i poloviční trať. Kajakář Dostál si připsal první umístění na stupních vítězů v sezoně.

Duisburg (Aktualizováno: 13:55 27. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fuksa, jenž v sobotu zajel na kilometru historicky nejlepší čas, ani v neděli nenašel přemožitele. Vyhrál svou semifinálovou rozjížďku a ani ve finále nedal soupeřům šanci.

Rychlostní kanoista Fuksa dál jede na vítězné vlně. Ovládl světový pohár v Duisburgu

Číst článek

Vedl už na mezičase a v závěru předčil stejně jako na dvojnásobné trati velké rivaly Isaquiase Queiroze z Brazílie a Němce Sebastiana Brendela.

Dostál, jenž úvodní díl SP v Maďarsku vynechal, skončil při sobotní premiéře na kilometru čtvrtý. V neděli ale vyhrál své semifinále a ve finále v závěru zaútočil ze druhého místa na mezičase. Na druhou příčku odsunul Artuura Peterse z Belgie. Třetí skončil René Holten Poulsen.

Kanoistka Jana Ježová vyhrála finále B na sprinterské dvoustovce a odpoledne ji ještě čeká start v závodě na 5000 metrů. Kajakář Filip Šváb byl na nejkratší trati v béčku šestý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme