Kajakář Prskavec: Bronzem to tenkrát začalo a já doufám, že bronzem to neskončí

Kajakář Jiří Prskavec získal na mistrovství Evropy ve slovinském Tacenu bronz. A právě třetím místem nakročil tehdy do seniorské kategorie.

Tacen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodní slalomář Jiří Prskavec

Vodní slalomář Jiří Prskavec | Foto: ASC Dukla - Ivana Roháčková

„Bronzem to tenkrát začalo a já doufám, že bronzem to neskončí,“ řekl Radiožurnálu kajakář Jiří Prskavec po závodu v Tacenu. Na mistrovství Evropy získal v roce 2011 první bronzovou medaili v seniorské kategorii. Od té doby třikrát vybojoval evropské zlato a nyní znovu bronz. A přestože kanál ve slovinském Tacenu není Prskavcův oblíbený, věřil si i na zlato. Nicméně na třetí místo byl rád.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Jiřím Prskavcem

„Ta chyba, co jsem udělal někde nahoře a pak na cestě do cíle, byla opravdu velká. To, že jsem to dokázal na zbytku trati sjet, je pro mě taková záruka toho, že jsem v dobré formě. Poslední sezony jsem si vždycky dával za cíl mít jednu medaili z velké soutěže, což je letos mistrovství Evropy a světa,“ hodnotil Prskavec.

Zisku medaile si český kajakář váží a je rád, že ukázal svou kvalitu. „Jsem rád, že si držím formu a nezačala mi kolísat. Jsem si jistý, že před pár lety bych určitě nebyl schopen takovou chybu sjet a dnes jsem toho byl schopen a ještě na trati v Tacenu, která je silová a pro mě naprosto nevyhovující,“ dodal.

Kanoistka Fišerová po zisku dvou evropských medailí: Je to něco úžasného, jsem naprosto spokojená

Číst článek

Start finálové jízdy komplikovalo počasí, a tak musel být odložen o patnáct minut, což Prskavcovi nevadilo. „Naštěstí jsem to zvládnul, protože jsem tu informaci zaslechl brzo, takže jsem se šel převléknout až se startem prvního závodníka. Mě to asi nijak neovlivnilo, byl jsem v suchu a v teple, takže v pohodě.“

A zisk medaile by mohl pomoct, i co se týče psychické pohody. „Je to obrovská vzpruha do pokračování sezony a každá medaile se počítá. Je tak těžké uspět a mně už se to povedlo docela hodně krát,“ připomněl, že ze všech stratu na evropských šampionátech odjížděl pouze jednou bez medaile.

„Považuji to za neskutečné a říkám si, že ta série se musí někdy přerušit. Zatím to trvá a já jsem v tuhle chvíli moc šťastný a doufám, že do zbytku sezony mi to dodá potřebnou motivaci třeba pro mistrovství světa,“ ukončil. 

Jakub Kanta, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme