Kajakářka Kudějová a kanoista Rak byli na pražském mistrovství Evropy druzí v semifinále

Čtyřnásobné zastoupení budou mít české barvy v nedělním finálovém programu mistrovství Evropy ve vodním slalomu v pražské Troji. Ze semifinále postoupili dvě domácí kajakářky a dva kanoisté. Druhá místa obsadili Kateřina Kudějová a Tomáš Rak.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Kudějová na ME v Praze.

Kateřina Kudějová na ME v Praze. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Mistryně světa z roku 2015 Kudějová zvládla semifinálovou jízdu čistě a nestačila jen na obhájkyni evropského titulu Corinnu Kuhnleovou z Rakouska. Ta sjela trať nejrychleji a navzdory jednomu doteku branky vyhrála semifinále o 2,26 sekundy.

Druhý nejrychlejší semifinálový čas měla třiadvacetiletá česká reprezentantka Barbora Valíková, pro kterou je pražský šampionát debutem na velké seniorské akci. Juniorská mistryně Evropy z roku 2011 jako jediná pronikla do finálové desítky se dvěma šťouchy.

Dvě české medaile. Přindiš na mistrovství Evropy překonal problémy se zády, Prskavec výkon otce

Číst článek

Mezi kanoisty se semifinálová jízda z českých reprezentantů podařila zejména Rakovi, který zajel čistě a prohrál o jedinou setinu sekundy s dvojnásobným mistrem světa Davidem Florencem z Velké Británie.

Do finále Raka ze sedmé příčky doplnil Lukáš Rohan. Syn někdejšího úspěšného deblkanoisty a šéfa organizačního výboru ME Jiřího Rohana se brankami rovněž propletl bez penalizace a na Florence ztratil 2,60 sekundy.

Do finále nepostoupili kajakářka Veronika Vojtová a kanoista Vítězslav Gebas.

Finálový program začne ve 13:05 závodem kajakářek. Pak pojedou kanoisté a na závěr se uskuteční hlídky v těchto kategoriích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme