Kajakářka Kudějová zvládla semifinále a bude obhajovat předloňské zlato

Kajakářka Kateřina Kudějová postoupila do finále mistrovství světa ve vodním slalomu ve francouzském Pau. Obhájkyně světového titulu v semifinále zajela čistě a obsadila pátou příčku. Na nejrychlejší Britku Fionu Pennieovou ve vytrvalém dešti ztratila 2,44 sekundy.

Pau Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Kudějová

Kateřina Kudějová | Zdroj: ČTK

Daleko měli k postupu čeští kanoisté. Vítězslav Gebas obsadil v semifinále devatenáctou příčku, Jáně se dvěma penalizacemi za neprojetí branky skončil poslední třicátý.

Zmar vystřídala euforie. Fišerové smazali penalizaci a nakonec se mohla radovat ze stříbra

Číst článek

Sedmadvacetiletá Kudějová letos za sebou nemá vydařenou sezonu. Ve Světovém poháru postoupila do finále až ve finálovém závodě v Seu d'Urguell, kde skončila šestá. Na solidní vystoupení ze Španělska navázala dnes na MS, kde s přehledem pronikla mezi desítku finalistek. Finále kajakářek začne v 15:22.

Kudějová byla jedinou českou zástupkyní v semifinále kajakářek. Amálie Hilgertová a Karolína Galušková vypadly už v kvalifikaci, kde neuspěl ani kanoista Matyáš Lhota.

Marně o finálovou účast bojovali jeho reprezentační kolegové. Čtvrtý muž olympijského závodu v Riu Gebas se dvěma trestnými sekundami zaostal za postupem o 3,38 sekundy. Jáněmu neuznali rozhodčí průjezdy šestnácté a dvacáté branky a k tomu měl dva šťouchy, takže uzavíral semifinálovou třicítku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme