Kanoista Fuksa: Pro účast na olympiádě s bratrem bych obětoval i individuální medaili

Individuálních cen má doma plnou vitrínu, teď ale před kanoistou Martinem Fuksou stojí jiná velká výzva. Šestadvacetiletý reprezentant bude na mistrovství světa v Szegedu kromě singlu bojovat o účast na olympiádě v Tokiu i v deblkanoi, a to s mladším bratrem Petrem.

Szeget Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblkanoe ve složení Petr a Martin Fuksovi

Deblkanoe ve složení Petr a Martin Fuksovi | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Szeged je prostě jedna z nejlepších tratí vůbec i co se týče divácké kulisy, které nemáme v kanoistice tolik. Szeged je úplně jiná liga. Mám na to dobré vzpomínky, když jsem tam několikrát vyhrál. Doufám, že nám bude dobře foukat a pojedeme rychle,“ citoval Radiožurnál Martina Fuksu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sen o startu na olympiádě už si splnil před třemi lety v brazilském Riu, teď si ale kanoista Martin Fuksa může zajistit účast na příštích hrách v Tokiu společně s mladším bratrem Petrem. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

Bouřlivou kulisu v Szegedu Martin Fuksa dobře zná. Vždyť před osmi lety právě na zdejším kanále jako osmnáctiletý junior debutoval na seniorském mistrovství světa a taky vinou burácejících tribun v jednom ze závodů pokazil start.

Dnes už se rodákovi z Nymburka z hlučné atmosféry kolena nerozklepou, přesto jsou pro něj závody s bratrem speciální. Jestli má totiž dvojnásobný světový šampión v současnosti nějaký cíl, tak je to účast na olympiádě v Tokiu právě s jednadvacetiletým Petrem.

Rychlostní kanoisté budou na světovém šampionátu v Szegedu bojovat o účastnická místa do Tokia

Číst článek

„Hrozně bych se chtěl dostat na olympiádu, a kdybych tam byl i s bráchou, tak by to bylo úplně nejvíc. I bych oželel cokoliv,“ dodal Martin Fuksa, který by podle svých slov kvůli úspěchu na deblu obětoval i medaili z individuálního závodu.

Oba bratři si společnou premiéru na velké mezinárodní akci odbyli v červnu na Evropských hrách v Minsku, kde skončili šestí. V Szegedu ale českou dvojici čeká ještě tvrdší konkurence.

„Podle mě bude velká konkurence. Nebude to vůbec jednoduché. I probojovat se do finále bude hodně těžké,“ potvrdil mladší ze sourozenecké dvojice Petr Fuksa.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme