Kanoista Fuksa ovládl na úvodním Světovém poháru kilometrovou trať. Nakoplo mě to do další práce, říká

Rychlostní kanoista Martin Fuksa vyhrál na úvodním Světovém poháru v Montemoru-o-Velho závod na olympijské kilometrové trati. Druhého Moldavana Olega Tarnovschého porazil o více než 11 sekund. Úřadující olympijský vítěz a mistr světa Němec Sebastian Brendel, jehož Fuksa těsně zdolal v páteční rozjížďce, byl diskvalifikován.

Tento článek je více než rok starý.

Montemor-o-Velho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa

Kanoista Martin Fuksa | Zdroj: Reuters

„Jsem moc rád, že se mi podařilo vyhrát první závod sezony na mezinárodní scéně a jenom mě to nakoplo do další práce," hodnotil pro Radiožurnál Martin Fuksa.

Na kilometrové trati se Fuksa dostal do čela hned v začátku. „Byl to plán. Bavili jsme se o tom večer před závodem s taťkou, mým trenérem. Rozhodli jsme se tak podle rozjížďky, ve které jsem viděl, že do mě Brendel šel a chtěl mě předjet. Tak jsem si říkal, že jediná cesta bude nahulit to od začátku, i když to v závěru bude víc bolet," uvedl v tiskové zprávě Fuksa.

Čtyřiadvacetiletý čtyřnásobný medailista z MS Fuksa, který bude v srpnu před domácím publikem v Račicích obhajovat titul v závodě na 500 metrů, v Portugalsku nastoupí ještě na dvoustovce a představí se i na deblkanoi. V ní poprvé na velké mezinárodní akci zaklekne s mladším bratrem Petrem a společně pojedou pětistovku.

„Těším se na to moc, jinak bych to nejel. Uvidíme, co předvedeme. Bude to náš první společný závod v mezinárodní konkurenci, takže od toho nemám velká očekávání. Jsem zvědavý, jak to dopadne, jelikož v deblu nemám na mezinárodní scéně žádné zkušenosti," vyjádřil se Fuksa pro Radiožurnál.

Fuksa mladší v sobotu spolu s Danielem Kořínkem obsadil páté místo na kilometru deblkanoí. Kanoistka Jana Ježová skončila na pětistovce čtvrtá, na stupně vítězů ztratila více než čtyři sekundy.

Do odpoledního semifinálového programu zasáhne ještě kajakář Filip Šváb na dvoustovce. Dvojnásobný olympijský medailista z her v Riu Josef Dostál naskočí do SP stejně jako řada dalších závodníků ze světové špičky až za týden v maďarském Szegedu.

Závody SP v rychlostní kanoistice v Montemoru-o-Velho (Portugalsko):
Muži:
500 m:
1. Semykin, Trunov (Ukr.) 1:28,059.
1000 m:
K1: 1. Pimenta (Portug.) 3:26,833.
K2: 1. Curkan, Kucharyk (Ukr.) 3:09,732.
C1: 1. M. Fuksa (ČR) 3:46,048.
C2: 1. Torres, Jorge (Kuba) 3:30,960, ...5. P. Fuksa, Kořínek (ČR) -8,060.

 

ČTK, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme