Kanoista Fuksa po stříbrné medaili: Dokázal jsem, že patřím do světové špičky

Oba získali medaili, ale každý vylezl z vody s jiným pocitem na tváři. Zatímco Josef Dostál těžce kousal bronzovou příčku mezi kajakáři, kanoista Martin Fuksa měl ze stříbra radost. Tak odlišné mohou být pocity po finále světového šampionátu v Račicích.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa (ilustrační obrázek)

Kanoista Martin Fuksa (ilustrační obrázek) | Zdroj: ČTK

Martin Fuksa dlouho vedl na kilometrové trati. V cíli ho svým pověstným finišem porazil Němec Sebastian Brendel. Přesto byl český reprezentant se stříbrem spokojený. „Každá medaile je skvělá,“ říkal pro Radiožurnál.

Před chvilkou jste vylezl z vody jako stříbrný medailista. Jaké jsou vaše první pocity?
Skvělé, získal jsem medaili. Jsem moc šťastný. Zlatá medaile je vždycky nejvíc, ale pro mě je skvělá jakákoli medaile. Zvlášť po loňském roce, kdy se mi moc nedařilo na olympijských hrách. Bál jsem se, jestli patřím do světové špičky. Tímhle výkonem jsem ukázal, že ano.

Kanoista Fuksa bere z kilometru stříbro. Dostál skončil mezi kajakáři bronzový

Číst článek

V průběhu závodu se zdálo, že máte velký náskok. Co se stalo?
Říkal jsem si ‚jeď, jeď, jeď‘, co to jde. Pak se vedle mě vyřítil Brendel. Viděl jsem, že stejně jako já už nemůže. Měl ale víc sil. Nedá se nic dělat. Za stříbro jsem šťastný, každá medaile je skvělá.

Nejhorší výsledek v kariéře, mrzelo bronzového kajakáře Dostála

Pro medaili vystoupal v Račicích na pódium také kajakář Josef Dostál. Stejně jako jeho kolega Fuksa se představil na kilometrové trati. Také on měl závod velmi dobře rozjetý. V půlce byl ještě na průběžném prvním místě, ale nakonec se propadl a skončil bronzový. Radost ze svého výsledku ale neměl.

Jaké máte pocity z jízdy, která chvílemi vypadala na zlato?
Na pěti stech metrech jsem myslel, že jedu svůj životní závod. Stejně jako v Moskvě před třemi lety, kdy jsem vyhrál. Cítil jsem se nezastavitelně, ale ten pocit opadl dvě stě padesát metrů před cílem. Jedná se o můj nejhorší výsledek v kariéře, je to zklamání.

Hlas zní opravdu smutně. To je bronz z mistrovství světa až tak velkým zklamáním?
Jel jsem sem vyhrát. Každá prohra pro mě znamená nepovedený závod. Možná budu znít namyšleně, ale jsem až druhý poražený.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme