Kanoista Michal Jáně vybojoval bronz v závodě Světového poháru, české kajakářky neuspěly

Kanoista Michal Jáně vybojoval na Světovém poháru ve vodním slalomu v Krakově třetí místo. Ve finále druhého letošního závodu nestačil jen na vítězného Brita Davida Florenceho a slovenského reprezentanta Alexandera Slafkovského.

Tento článek je více než rok starý.

Krakov / Polsko (Aktualizováno: 13:25 30. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SP ve vodním slalomu v Troji

Vodní kanoista (ilustrační fotografie) | Foto: Český svaz kanoistů

Jáně bronzem výrazně vylepšil umístění z úvodního podniku SP, v němž minulý týden v Liptovském Mikuláši obsadil až 22. místo.

Další český reprezentant Lukáš Rohan skončil v dopoledním semifinále patnáctý a do finále nepostoupil. Jáně si v průběžném hodnocení SP polepšil na 10. místo, Rohan je o dvě příčky za ním. Vedení se s bilancí dvou druhých míst ujal Slafkovský.

Finále kajakářek, které se v Krakově jelo bez české účasti, vyhrála, Jessica Foxová. Barbora Valíková obsadila v dopoledním semifinále 18. místo, Antonie Galušková a Karolína Galušková se seřadily na 21. a 22. příčce.

Australská suverénka Foxová může v Polsku získat stejně jako před týdnem double, v Liptovském Mikuláši ovládla vedle K1 i kategorii C1. Závody kanoistek se pojedou v neděli, ve hře bude i stříbrná medailistka z úvodního závodu Tereza Fišerová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme