Kanoisté Kašpar a Šindler brali na SP v Augsburgu stříbro. Kajakář Přindiš získal zlato

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler si připsali další umístění na stupních vítězů v rámci Světového poháru. V německém Augsburgu obsadili druhé místo. Na minulém podniku v pražské Troji byli dokonce první. Své umístění z Prahy zopakoval kajakář Vít Přindiš a v Německu znovu vyhrál. Na stupních vítězů ho doprovodil na třetím místě Jiří Prskavec.

Augsburg (Aktualizováno: 15:15 24. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler | Zdroj: Český svaz kanoistů

„Je vidět, že jsme letos nastoupili na dobrou vlnu, a že nám to fakt jezdí. Máme z toho dobrý pocit. Snažíme se to udržet a za druhý místo spokojenost," řekl pro Radiožurnál stříbrný Marek Šindler.

Bronzoví medailisté z ME Kašpar se Šindlerem doplatili ve finálové jízdě v Německu na dotek v protivodné 21. brance, za který dostali dvousekundovou penalizaci.

„Hlavní je psychická pohoda. V tréninku jsme moc neměnili, tam všechno zůstalo stejný. Medaile na mistrovství Evropy nám dodala obrovskou chuť a jistotu," komentují svou dosavadní sezónu pro Radiožurnál deblkanoisté.

Za vítěznou domácí posádkou Robert Behling, Thomas Becker zaostali o 93 setin. Karlovský s Jáněm ztratili navzdory čisté jízdě na první místo 2,06 sekundy.

Přindiš dnes díky čisté jízdě porazil domácího Hannese Aignera o 24 setin. Prskavcův útok na vítězství zhatil dotek na předposlední brance. Po dvousekundové penalizaci na krajana ztratil 53 setin.

Třetí z českých finalistů Ondřej Tunka závěr své jízdy nezvládl a po dvou neprojetých brankách skončil ve finále předposlední.

Nejrychlejší posádka semifinálového programu Ondřej Karlovský a Jakub Jáně skončila pátá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme