Kanoistou roku je Martin Fuksa. Vítěz dostal gramofon, Prskavec si vyzkoušel svatbu

Neporažený vítěz Světového poháru Martin Fuksa je nejlepším kanoistou roku. Anketu vyhrál těsně před vodním slalomářem Jiřím Prskavcem a kajakářem Josefem Dostálem. Od pořadatelů dostal přímo na jevišti gramofon.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa se svou odměnou za vítězství v anketě Kanoista roku

Martin Fuksa se svou odměnou za vítězství v anketě Kanoista roku | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Fakt děkuju za ten dárek, je to úplně boží. Přesně nevím, kam přijde, protože není úplně nejmenší. Ale něco vymyslíme," řekl Martin Dostál v rozhovoru s novináři.

Kdo by nebyl spokojený se stříbrnou medailí, těší Martina Fuksu druhé místo na kilometrové trati

Číst článek

Před lety velký fanoušek hip hopu dostal vinylovou desku rapera Eminema. Gramofon měl poprvé slíbený za medaili za olympijské hry v Riu, jako cenu útěchy dostal ořezávátko.

„Letos se stal vítězem celé ankety, tak jsme si vzpomněli na gramofon a dali jsme mu ho za odměnu a z lásky,“ vysvětloval s úsměvem moderátor večera Tomáš Budka.

Martin Fuksa se ale mohl dění na jevišti bát. Třetí Josef Dostál musel se zavázanýma očima držet svůj kajak nad hlavou a druhý Jiří Prskavec si přímo na pódiu vyzkoušel svatbu, která ho čeká za pár měsíců.

„Když jsem viděl kluky přede mnou, dost jsem se bál. Pepa ještě to měl ještě dobré. Ale u Jirky jsem byl zpocený za něj. Ale Tomáš je na mě vždycky hodný, vždycky dostanu nějaký super dárek a vůbec to pro mě není trapné,“ všiml si Martin Fuksa.

Hlasování odborníků tentokrát bylo velmi těsné. Martin i Jířa získali stříbro z mistrovství světa v olympijských disciplínách, oba vyhráli Světový pohár. Rozhodovaly tedy další výsledky,“ řekl předseda svazu Jan Boháč.

Prskavec společně s parťáky z kajakářské hlídky Ondřejem Tunkou a Vítem Přindišem skončil druhý i mezi posádkami. Porazil je juniorský čtyřkajak Tomáš Sobíšek, Ondřej Mašek, Vilém Kukačka a Jakub Brabec, který na MS své věkové kategorie vyhrál olympijskou pětistovku.

Kanoista roku 2018, anketa Českého svazu kanoistů:

Jednotlivci: 1. Fuksa (rychlostní kanoistika/C1), 2. Prskavec (vodní slalom/K1), 3. Dostál (rychlostní kanoistika/K1).

Posádky: 1. Sobíšek, Mašek, Kukačka, Brabec (rychlostní kanoistika/K4), 2. Prskavec, Tunka, Přindiš (vodní slalom/K1), 3. Fišerová, G. Satková, Havlíčková (vodní slalom/C1).

Junioři: 1. G. Satková (vodní slalom a sjezd/C1), 2. Bárta (vodní slalom/K1), 3. Kukačka, Vorel (rychlostní kanoistika/K2).

František Kuna, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme