Cíl splněn. ‚Pokud chci medaile z MS, v Česku mě nemůže nikdo porazit,‘ ví sedminásobný mistr Fuksa

Martin Fuksa na republikovém šampionátu rychlostních kanoistů dokázal, že v Česku nemá konkurenci. Ve všech sedmi závodech získal zlatou medaili a na tu poslední se těšil se svým bratrem Petrem.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa získal na domácím šampionátu 7 titulů

Martin Fuksa | Foto: Barbora Žehanová

„Doufám, že ten závod bude úspěšný. Nemáme toho s bráchou tolik najeto, ale dáme do toho všechno. Já ten sedmý titul prostě chci a vybojujeme ho,“ řekl Radiožurnálu Martin Fuksa před svým sedmým vystoupením na mistroství republiky v Račicích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pohled do zákulisí: Reportér následoval kanoisty na kolečkových bruslích

Bratři Fuksové pak chvíli fanoušky i sami sebe napínali, ale zvítězili. Martin Fuksa dosáhl na sedmý titul během jednoho prodlouženého víkendu, ke čtyřem mu pomohl mladší bratr Petr.

„Cíl splněn a je jedno, jestli je to o vteřinu nebo o dvě desetiny. Teď jsem hrozně unavený a všechno ze mě spadlo. Ze začátku jsem si myslel, že by to mohlo být jednoduché, ale těch závodů je fakt šíleně moc, a i když se to nezdá, je to fyzicky náročné,“ přiznal se Martin Fuksa.

Dvojnásobný mistr světa v Račicích zvítězil na třech individuálních tratích, třikrát v deblkanoi s mladším bratrem Petrem i ve čtyřkanoi na pětistovce.

„Bylo to super, ale zároveň hodně náročné. Debla jsme sjížděli málokrát, protože se brácha soustředí na singla. Tyhle závody byly první v roce, bylo to komplikovanější, ale zvládli jsme to na jedničku,“ řekl Petr Fuksa.

Porazit Fuksu? Nereálné

Je starší bratr, 25letý Martin, v Česku nemá konkurenci. V závodech s jeho účastí se bojovalo jen o druhé místo.

„Konkurence není, protože jsem si to tak nastavil. Kdybych netrénoval a nemakal, tak tu konkurenci mám. Ale trénuju a makám, proto konkurenci nemám. Nemyslím si, že je to arogantní sebevědomí, ale zdravé. Pokud chci zajíždět medaile na mistrovství světa, v Čechách mě nikdo nemůže porazit. A myslím, že to vědí všichni,“ vysvětluje Martin Fuksa.

Ví to i Dan Drahokoupil, který dojel za Fuksou na dvoustovce poměrně těsně druhý. Je možné ho porazit? „Ne. To je nereálné,“ směje se Drahokoupil, který měl velkou radost z druhého místa. Hvězdou šampionátu je Martin Fuksa.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme