Martin Fuksa porazil na kilometru bratra a slaví zlato, roli favorita potvrdil v Račicích i Dostál

Favorizovaní Martin Fuksa i Josef Dostál nezaváhali v úvodním finále na mistrovství republiky v rychlostní kanoistice a v Račicích ovládli olympijský kilometr. Sedmadvacetiletý kanoista Fuksa získal první z plánovaných sedmi zlatých medailí, stejně starý kajakář Dostál zabojuje o pět.

Tento článek je více než rok starý.

Račice (Litoměřicko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa na mistrovství České republiky v Račicích

Kanoista Martin Fuksa na mistrovství České republiky v Račicích | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Fuksa ve čtvrtek v račické Labe aréně jel v dráze po boku mladšího bratra Petra, který se na stupně vítězů nevešel a skončil těsně pod nimi ještě za Filipem Dvořákem a Tomášem Jandou.

Místo olympiády kanál v Račicích. ‚Srovnáváme se sami se sebou,‘ říká o přípravě kajakář Dostál

Číst článek

„Dneska (ve čtvrtek) to nebylo na úplně dobrý čas, ale vyhrál jsem, to je důležité. Trochu mě mrzí, že brácha se mnou nebyl na bedně,“ řekl Fuksa České televizi.

Do neděle ho čekají ještě individuální závody na 500 a 200 metrů, všechny tři tratě s bratrem na deblu a společně usednou i do čtyřkanoe. Dostál pojede rovněž pětistovku a dvoustovku, a poté v deblkajaku s Radkem Šloufem a také ve čtyřkajaku.

Šampionát je pro českou elitu vrcholem sezony, z níž kvůli pandemii koronaviru vypadly olympijské hry a řada významných mezinárodních soutěží.

Některé velké zahraniční závody se ale na podzim přece jen uskuteční, byť ještě bude záležet na aktuální hygienické situaci v jednotlivých zemích, a výsledky na MČR budou rozhodující pro nominaci do reprezentace.

Mistrovství ČR v rychlostní kanoistice v Račicích (Litoměřicko):
1000 m - muži:
K1: 1. Dostál (Dukla Praha) 3:26,094.
C1: 1. M. Fuksa (Dukla Praha) 3:54,477.

500 m - ženy:
K1: 1. Paloudová (USK Praha) 1:53,777.
C1: 1. Říhová (Dukla Praha) 2:16,102.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme