‚Rodina je pro mě to nejvíc.‘ Prskavcovi pomohla k titulu mistra světa i podpora příbuzných

Táta ho trénoval, přítelkyně vyvářela a starala se o syna a další a další příbuzní fandili. Vodnímu slalomáři Jiřímu Prskavcovi pomáhala k titulu mistra světa ve Španělsku početná rodina.

Tento článek je více než rok starý.

Seu d'Urgell (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistr světa Jiří Prskavec s rodinou

Mistr světa Jiří Prskavec s rodinou | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas, Český rozhlas Radiožurnál

Aspoň se synem, přítelkyní, tátou a mámou chtěli fotografové nového mistra světa zvěčnit. Ostatně kdyby se měli na snímek dostat všichni Hujerovi, jak je sám Jiří Prskavec nazval, snad by fotografové potřebovali širokoúhlé objektivy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro čerstvého mistra světa Jiřího Prskavce je rodina na prvním místě. Více v reportáži Jana Suchana

„Mamčina sestra, její muž, babička, kamarád rodiny, přítelkyně od bratránka a pak tady mám maminku, tatínka, Terezku a syna. Není nás úplně málo, ale není tady plná sestava,“ vyjmenoval pro Radiožurnál Jiří Prskavec početný zástup fanoušků z řad příbuzných.

Celá sestava by se mohla sejít příští rok na olympijských hrách, Prskavec tam prý klidně objedná celou tribunu, pokud se do Tokia kvalifikuje.

Kajakář Prskavec je podruhé v kariéře mistrem světa. Přindiš byl šestý

Číst článek

„Pro mě je rodina to úplně nejvíc, co mám. Vím, že ať tady budu stý nebo první, tak mě budou mít pořád stejně rádi. Dodávají mi energii a na druhou stranu vědí, že před závodem jsou chvíle, kdy potřebuji být sám. Oni jsou největší podpora,“ řekl čerstvý světový šampion.

Teď by se olympijský medailista, dvojnásobný mistr světa a trojnásobný evropský šampion rodině rád tak trochu revanšoval. Měsíc prý nechce divokou vodu vidět a čas naopak věnuje svým nejbližším.

Úplně odpočívat ale nebude - čeká ho stěhování do nového domu a také poslední přípravy svatby a svatba samotná.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme