Kanoista Rohan poprvé v kariéře triumfoval na Světovém poháru, Fišerová získala bronz

Kanoista Lukáš Rohan poprvé v kariéře vyhrál závod Světového poháru ve vodním slalomu. V umělém kanálu v Troji dnes zvítězil i s dotykem hned v první brance finálové jízdy. Na medaili dosáhla i kanoistka Tereza Fišerová, která ve vodním slalomu obsadila třetí místo.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 14:38 13. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šestadvacetiletý vicemistr Evropy z loňského roku za sebou nechal o 24 setin sekundy čistě jedoucího dvojnásobného mistra světa Davida Florence z Británie, třetí skončil s jedním dotykem Slovinec Benjamin Savšek, který vloni v Praze ovládl evropský šampionát.

Kajakář Prskavec vyhrál finále světového poháru ve vodním slalomu v Troji, Přindiš byl sedmý

Číst článek

Lukáš Rohan, syn úspěšného deblisty a šéfa organizátorů pražského závodu Jiřího Rohana, dosud neměl z pohárového seriálu medaili. Životním úspěchem se naladil na pokračování olympijské sezony, kterou coby účastník her v Tokiu zahájil v květnu třináctým místem na ME v Ivree, kde obhajoval loňské stříbro z Troji.

„Přiznám se, že si finálovou jízdu moc nepamatuji. Jel jsem fakt ve velké euforii, zároveň i s takovým lehkým naštváním z toho šťouchu. Asi mi to vycházelo, a když to člověku vychází, tak se jede mnohem snadněji,“ řekl novinářům. Díky tomu měl v závěru více sil než v semifinále. „Mohl jsem tam dráhu zkrátit tak, jak se mi to povedlo.“ 

V cíli pak čekal, jak si povedou jeho soupeři. Ani nebyl moc nervózní, když se postupně všech sedm zbývajících kanoistů řadilo za něj. „Spíš jsme si tam z toho dělali trochu srandu. Byl jsem spokojený. Protože potom, co jsem šťouchl jedničku, jsem to zachránil a už ten čistý čas 95 je fantazie, když si vezmu, že Jířa (kajakář Prskavec) jel 90… Pět vteřin za Jířou, to se mi mockrát nepovedlo,“ vyprávěl.

Další čeští kanoisté Vojtěch Heger a Václav Chaloupka do jízd o medaile nepostoupili.

Fišerová má bronz

 Kanoistka Tereza Fišerová obsadila v úvodním závodu Světového poháru třetí místo. Českou olympioničku v Troji porazily Němka Andrea Herzogová a suverénní vítězka Jessica Foxová z Austrálie, jež jako jediná z deseti finalistek projela trať čistě.

Jediná česká finalistka Fišerová se dopustila jednoho dotyku stejně jako Herzogová. Na trať se vydala díky druhému místu v semifinále jako předposlední a musela ještě čekat na výkon Britky Mallory Franklinové. Světová šampionka z roku 2017 si připsala také "šťouch" a skončila čtvrtá se ztrátou 81 setin na českou vicemistryni Evropy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme