Cesta mezi světovou elitu je otevřená. Šipkař Sedláček získal jako první Čech profesionální kartu

Karel Sedláček získal jako první Čech v historii profesionální kartu šipkové organizace PDC. Ta ho opravňuje následující dva roky objíždět štědře dotované turnaje na Britských ostrovech i jinde po Evropě. Může se tak pravidelně utkávat s nejlepšími hráči planety a o poznání snadněji stoupat světovým žebříčkem.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český šipkař Karel Sedláček

Český šipkař Karel Sedláček | Foto: Mark Kerton | Zdroj: Reuters

Sedláček uspěl v sobotním turnaji tzv. Q School v německém Hildesheimu. Ve třetím ze čtyř po sobě jdoucích kvalifikačních turnajů prošel dlouhým vyřazovacím pavoukem přes osm soupeřů až do finále proti Nizozemci Berrymu van Peerovi, se kterým si poradil 5:1 na legy.

Mistr světa s fialovými vlasy a hadem na hlavě. Šipkařským králem je extravagantní Skot Wright

Číst článek

Sedláček byl zisku karty blízko už loni. Tehdy navázal na vynikající formu z druhé poloviny roku 2018, kdy se stal vítězem prestižního Czech Openu a probojoval se na mistrovství světa organizace PDC (Profesionální šipková organizace), které se koná ve slavné londýnské Alexandra Palace.

Letošního Q School se účastní celá řada dalších českých hráčů. Ti budou mít poslední šanci na zisk karty v neděli, kdy se uskuteční poslední kvalifikační klání.

Profesionální kartu získá vždy vítěz každého jednotlivého turnaje. Další karty se rozdělí mezi hráče, kteří v průběhu celé Q School získali nejvíce bodů do žebříčku. Kromě evropské části v Hildesheimu probíhá souběžně britská kvalifikace v anglickém Wiganu.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme