Přindiš jako první český kajakář vyhrál Světový pohár. Dvojici Kašpar Šindler vítězství uniklo

Vít Přindiš se stal jako první český kajakář celkovým vítězem Světového poháru. V čele seriálu se udržel i po šesté příčce v závěrečném závodu v Seu d'Urgell, Jiří Prskavec dnes skončil třetí. Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler dojeli čtvrtí a v konečném pořadí seriálu klesli na druhé místo za německou dvojici Behling Becker.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Seu d'Urgell / Španělsko (Aktualizováno: 15:37 9. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvý vítěz Světového poháru v kategorii K1, Vít Přindiš

Čerstvý vítěz Světového poháru v kategorii K1, Vít Přindiš | Foto: Bálint Vekaszy | Zdroj: ICF

Závod v kategorii K1 vyhrál Slovinec Peter Kauzer před Francouzem Borisem Neveuem.

Můžu mít stopu v kajakářské historii, přemýšlí Přindiš. Ve Španělsku chce ovládnout Světový pohár

Číst článek

Osmadvacetiletý Přindiš měl celkový triumf na dosah už loni, ale po nepovedeném finálovém závodě, který je hodnocen dvojnásobným počtem bodů, mu unikl o pouhé dva body. Letos vicemistr Evropy z roku 2014, který v této sezoně vyhrál tři z pěti závodů SP, bojoval o prvenství v seriálu s Němcem Sebastianem Schubertem.

Německý kajakář dnes obsadil čtvrté místo a na Přindiše ztratil v konečném hodnocení 26 bodů. Vítěz semifinále Prskavec dlouho útočil na prvenství v závodě, ale kvůli jednomu dotyku branky klesl na třetí místo. V celkovém hodnocení skončil bronzový medailista z Ria de Janeiro ještě o jednu příčku níž.

Kajakář Přindiš vyhrál závod světového poháru. Po třech výhrách vede celý seriál

Číst článek

Behling s Beckerem se v kategorii C2 radovali z vítězství a české reprezentanty v celkovém hodnocení předstihli o pouhé dva body. Vítězové dopoledního semifinále Kašpar se Šindlerem jeli finále jako poslední a věděli, že jim k pojištění celkového triumfu stačí třetí příčka.

"Je to takové trochu šílené, o dva body na těch pěti závodech. Já myslím, že pro nás je to teď trochu hořké, protože jsme nastupovali jako suverenní vedoucí závodníci," řekl po závodu pro Radiožurnál Jonáš Kašpar.

ČTK, bor, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme