Kašpar se Šindlerem ovládli všechny jízdy: Štouch nás nakopl a randál od fanoušků byl neuvěřitelný

Loni se až v závěru trati připravili o olympijské zlato, dnes už si vítězství ujít nenechali. Není sice až tak významné, ale i triumf na pražském Světovém poháru deblkanoisty Jonáše Kašpara s Markem Šindlerem potěšil. Po závodě mluvili s reportérem Radiožurnálu Janem Suchanem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonáš Kašpar a Marek Šindler

Jonáš Kašpar a Marek Šindler | Foto: Český svaz kanoistů

Velká gratulace patří vám oběma. Je to pro vás první velké domácí vítězství ve Světovém poháru, jak to zní?

Jonáš Kašpar: Báječně! Užili jsme si celou jízdu až dolů. Diváci nás pohostili parádní atmosférou, hnali nás, co to šlo. I kdybychom si něco chtěli říct, tak by to nešlo, ten randál byl neuvěřitelný. Ohromně jsme si to užili a vítězství je parádní odměna.

/sport/ostatni-sporty/kaspar-se-sindlerem-v-troji-vyhrali-semifinale-o-stupne-vitezu-budou-bojovat-tri_1706170931_vman

Číst článek

V cíli jste měli náskok skoro tří sekund, což je nevídané. Mohlo to být ještě lepší. Třeba kdyby nebylo dvou trestných vteřin?

Marek Šindler: Myslím, že právě ten šťouch nás nakopl k tomu dole ještě zrychlit, že jsme se dostali na tenhle čas. Když jsem se té branky dotkl, tak jsem věděl, že poslední dvě protivody musíme jet co nejlíp a utáhnout to, abychom ztlačili čas dolů. Naštěstí to vyšlo.

Vyhráli jste kvalifikaci, semifinále i finále. Už se vám někdy povedlo, že jste závody takhle ovládli?

Jonáš Kašpar: V naší kariéře je to podruhé, uvědomil jsem si, že něco podobného jsme předvedli na MS do 23 let v roce 2014 v Austrálii. V cíli jsme se s Márou shodli, že by se to někdy stalo na Světových pohárech nebo takovýhle velkých akcích. Jestli se to stalo, tak to bylo dávno a určitě je to dost ojedinělá záležitost.

Vy jste před dvěma týdny získali bronz na ME, pak ale přišla zpráva, že vaše kategorie už nebude na olympijských hrách. Nevzalo vám to chuť do závodění?

To určitě ne. Pořád to dělám s obrovskou chutí a každý závod, do kterého nastoupíme, chceme vyhrát. Ale na břehu si uvědomujeme, že to pro nás není dobrá situace. Doufali jsme, že by se ještě něco mohlo stát, pořád byla naděje, ale teď vyhasla. Uvidíme, co bude dál. Pro nás se nic nezměnilo, my budeme závodit dál, ale bude záležet, jak se k tomu postaví vedení.

Jan Suchan, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme