Nash se po triumfu ve Waterloo dostala do čela cyklokrosového Světového poháru

Kateřina Nash vyhrála v americkém Waterloo druhý závod Světového poháru v cyklokrosu a týden po stříbru z Iowa City se dostala do čela seriálu. Na bahnité trati a v zemi, kde žije, si dojela jednačtyřicetiletá zkušená cyklistka pro sedmý pohárový triumf v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Waterloo (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Nash letos v lednu na závodu v belgickém Zonnebeke (archivní foto)

Kateřina Nash letos v lednu na závodu v belgickém Zonnebeke (archivní foto) | Foto: Belga Photo/David Stockman | Zdroj: Profimedia

Rodačka z Prachatic a bývalá olympionička v běhu na lyžích v náročném terénu prokázala své dovednosti i zkušenosti a vyhrála s náskokem 19 sekund. Druhá byla specialistka na horská kola Švýcarka Jolanda Neffová, jež v závěru předjela Britku Evie Richardsovou.

Nash odstartovala Světový pohár v cyklokrosu druhým místem. Na vítězku ztratila sedm sekund

Číst článek

Organizátoři kvůli množství bláta vyměřili ženám jen tři okruhy a Nash vedla prakticky celý závod. „Tyhle podmínky mi vyhovují,“ usmívala se při rozhovoru v cíli, i když měla z obličeje čisté jen zuby.

„Jen doufám, že nebude takové bláto příště, protože bílému dresu nesluší,“ dodala výborně naladěná cyklokrosařka a držitelka dvou bronzových medailí z mistrovství světa.

Příští závod Světového poháru bude v říjnu hostit Bern. Odpovědi na otázku, zda bude závodit i v Evropě, se Nash vyhnula. Při čtvrtém díle seriálu se 16. listopadu cyklokrosová elita představí v Táboře.

Závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA):
Ženy: 1. Nash (ČR) 41:55, 2. Neffová (Švýc.) -19, 3. Richardsová (Brit.) -31, 4. Honsingerová (USA) -1:25, 5. Rochetteová (Kan.) -1:29, 6. Maniová (Fr.) -1:47.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme