Cyklistka Catlinová spáchala sebevraždu. Americké mistryni světa a olympijské medailistce bylo 23 let

Trojnásobná mistryně světa a olympijská medailistka Kelly Catlinová je po smrti. 23letá dráhová cyklistka si podle informací rodiny na konci minulého týdne vzala život.

Minnesota/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kelly Catlinová s medailí z MS 2015

Kelly Catlinová s medailí z MS 2015 | Foto: Felipe Dana | Zdroj: ČTK/AP

„Moje sestra Kelly včera v noci spáchala sebevraždu. Strávil jsem s ní skoro celý život, bude mi strašně chybět,“ oznámil už minulý pátek na svém facebookovém účtu bratr cyklistky Colin Catlin. Vedení americké cyklistiky nicméně zprávu potvrdilo až v neděli.

Německá šampionka v dráhové cyklistice Vogelová po červnové nehodě ochrnula

Číst článek

Kelly Catlinová byla už ve 23 letech jednou z největších postav historie dráhové cyklistiky v USA. Výrazně napomohla dominanci amerického ženského týmu ve stíhačce na mistrovstvích světa v letech 2016, 2017 i 2018. Na olympijských hrách v Riu získala stříbro. 

Silná byla i v individuální stíhačce, ze které měla dvě světové bronzové medaile. Kromě dráhy se věnovala také silniční cyklistice.

„Jsme zarmouceni její ztrátou. Kelly pro nás byla víc než jen sportovec, vždy byla součástí americké cyklistické rodiny. Naše myšlenky a modlitby jsou s její rodinou, je to pro ně neuvěřitelně těžké a budeme respektovat její soukromí,“ napsal v prohlášení amerického cyklistického svazu jeho šéf Rob DeMartini.

Cyklistice se Catlinová věnovala pouhých šest let, na kole začala závodit v sedmnácti. Talent měla také na umění a studium. Byla výbornou malířkou a houslistkou. Na univerzitě ve Stanfordu studovala výpočetní techniku a matematiku. Tu zvládla už v bakalářském studiu v kombinaci s čínštinou.

Team USA mourns the loss of Olympic medalist cyclist Kelly Catlin. Our thoughts are with Kelly's family, friends, teammates and the entire cycling community. go.teamusa.org/2UqeyKl

01:24 – 11. 03. 2019

64 277

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme