Oubre řídil životním výkonem kanonádu Golden State proti Dallasu. Lakers porazili Denver

Basketbalisté Golden State deklasovali v NBA Dallas 147:116, přičemž jen Washington dal v této sezoně ještě o dva body více. V dresu Warriors se o výhru postaral zejména Kelly Oubre, který si 40 body vytvořil nové osobní maximum v soutěži. Stephen Curry přidal 28 bodů. Uspěli také Los Angeles Lakers, kteří po výhře 115:93 nad Denverem zůstali v kontaktu za lídrem soutěže Utahem. Jazz udrželi vedení v tabulce výhrou 112:91 nad Atlantou.

Dallas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvězda Dallasu Luka Dončič brání Kellyho Oubreho z Golden State

Hvězda Dallasu Luka Dončič brání Kellyho Oubreho z Golden State | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Golden State hráli kvůli zraněním prakticky bez pivotů, nejvyšším hráčem byl s 203 centimetry Andrew Wiggins. To vedlo k vysokému tempu hry s rychlým zakončováním. Dallas držel s Warriors krok celý první poločas i díky vyrovnanému klubovému rekordu 15 trojek za první dvě čtvrtiny.

Ještě v polovině třetí čtvrtiny bylo skóre vyrovnané, pak ale domácí přestali stíhat a Golden State dominovali. Velkou zásluhu na tom měl Oubre, který od letního příchodu byl kritizován za nízkou úspěšnost střelby. Tentokrát trefil sedm z deseti trojek a byl rozhodujícím faktorem. Draymond Green se blýskl 15 asistencemi.

„Připadal jsem si, jako kdyby to bylo utkání Letní ligy. Hra měla neskutečné tempo. Já stíhal dávat pokyny jen při time-outech. Jen jsem tu mohl stát v kravatě a dívat se. Bylo to jak z doby, kdy tu hráli Run TMC,“ připomněl trenér Steve Kerr období z přelomu 80. a 90. let, kdy za Warriors hrála trojice Tim Hardaway, Mitch Richmond a Chris Mullin, která svým rychlým stylem hry tehdy předběhla dobu a více připomínala současnou hru NBA.

Syn jednoho z této slavné trojice Tim Hardaway Jr. byl tentokrát na straně Dallasu, ale ani on a ani hvězdný Luka Dončič nedokázali nápor soupeře ustát. Dončič sice dal 27 bodů, ale nakonec z toho byla sedmá porážka z posledních osmi zápasů a Dallas je až předposlední v Západní konferenci.

To Utah vyhrál potřinácté z posledních 14 zápasů a je v čele ligy. Proti Atlantě vedl prakticky celý zápas, klíčový byl ale jeho nástup ve třetí čtvrtině, kdy Atlanta bez své hvězdy Trae Younga neudržela krok.

Ve šlágru dne si Lakers vyšlápli na nebezpečný Denver, když se jim především povedlo zabrzdit hvězdného srbského pivota Nikolu Jokiče. Ten stihl jen 13 bodů a 6 asistencí, což je výrazně pod jeho průměr. Nikdo z hráčů Nuggets nedal více než 20 bodů. Lakers naopak táhl LeBron James, který si připsal triple double za 27 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Portland i bez svých dvou hlavních střeleckých hvězd Damiana Lillarda a CJ McColluma překvapivě vyhrál nad lídrem Východní konference Philadelphií 121:105. Gary Trent zaznamenal 24 bodů, Carmelo Anthony 22 bodů a Enes Kanter 17 bodů a 18 doskoků. Sixers hrajícím bez Bena Simmonse nepomohlo ani 37 bodů Joela Embiida.

NBA
Atlanta - Utah 91:112, Dallas - Golden State 116:147, LA Lakers - Denver 114:93, Memphis - Houston 103:115, Philadelphia - Portland 105:121.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme