V 55 letech zemřel po nehodě na sněžném skútru závodník Ken Block. ‚Žil pro motorsport,‘ říká Enge

Zemřel automobilový jezdec Ken Block, bylo mu 55 let. Americký milovník všech motorových strojů měl na sněžném skútru nehodu a jejím následkům podlehl. Block byl podnikatel, založil mimo jiné také úspěšnou značku bot, ale známý se stal díky svému umění za volantem závodních aut.

Tento článek je více než rok starý.

Utah (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ken Block zemřel v 55 letech

Ken Block zemřel v 55 letech | Foto: Action Images/Paul Harding | Zdroj: Reuters

Nebyl tím nejrychlejším, v seriálu mistrovství světa nevyhrál ani jeden závod. Ale dokázal s auty úžasné triky, které skvělým marketingem využil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si vzpomínku Tomáše Engeho na Kena Blocka

Drift, ta chvíle, kdy jde auto do řízeného přetáčivého smyku a jede jakoby bokem, tak v té byl Block jako doma. Kouř od jeho pneumatik stoupal po různých kontinentech. Slávu získal především díky sérii videí s automobilovými triky nazvané Gymkhana z let 2008 až 2018. Dohromady mají přibližně 600 milionů zhlédnutí.

„On žil vášní pro všechno, co má motor, a pro motorsport celkově,“ vzpomínal na Blocka ve vysílání Radiožurnálu Sport český závodník Tomáš Enge.

„Ta stopa, kterou zanechal ve videích Gymkhana, které mají miliony zhlédnutí, tady zůstane navždy. Byl průkopníkem driftování. Samozřejmě byl i jako jezdec v Americe špička. Je mi to líto, ale bohužel to je život.“

Block se věnoval i snowboardingu nebo skateboardingu a také jízdě na sněžném skútru. Ta se mu stala osudnou, když poblíž svého domu v americkém Utahu nezvládl řízení do strmého svahu a skútr na něj spadl. Bylo mu 55 let.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme