Durant se po zranění vrátil ve velkém stylu, Brooklyn v NBA převálcoval soupeře téměř o 30 bodů

Basketbalista Kevin Durant se po zranění vrátil do sestavy Brooklynu a pomohl k vysoké výhře 139:111 nad New Orleans. Nets tak uhájili první místo v tabulce Východní konference NBA. Durant, který kvůli zranění vynechal předchozích 23 zápasů, nastoupil z lavičky a za 19 minut stihl 17 bodů při stoprocentní střelbě, 7 doskoků a 5 asistencí. V souboji dvou nejlepších týmů Západu zvítězil Phoenix doma nad Utahem 117:113 po prodloužení.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Brooklynu slaví výhru

Basketbalisté Brooklynu slaví výhru | Zdroj: Profimedia

Kvůli zraněnému stehennímu svalu NBA postrádala jednu ze svých největších hvězd od 13. února. Durant se ale dal dohromady a ve středu nastoupil v průběhu druhé čtvrtiny.

Teprve podruhé v kariéře tak šel do hry jako náhradník, ihned se ale vše začalo točit kolem něj. Byl u všeho podstatného a měl zásluhu na tom, že už v poločase měl Brooklyn na kontě 79 bodů a dvacetibodový náskok.

Sestřih ze zápasu Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans:

Odehrál i velkou část třetí čtvrtiny, pak však za jasného vedení o 35 bodů trenér Steve Nash šetřil opory a dal větší prostor hráčům z lavičky.

„Čekal jsem, že do toho půjdu tímto způsobem. Rozhodně jsem se nechtěl vracet nějak pomalu, ale rovnou do toho skočit a být lídrem,“ řekl Durant. „Jakmile šel do hry, tak nás úplně přehráli. Naše obrana byla absurdní. Prostě nás s Durantem přejeli,“ připustil trenér soupeře Stan Van Gundy.

Zion se vyrovnal legendě

Nejlepším střelcem Brooklynu, který postrádal zraněného Jamese Hardena, byl s 24 body Kyrie Irving. LaMarcus Aldridge přidal 22 bodů. V dresu Pelicans zapsal jen 16 bodů Zion Williamson, který tak přišel o sérii 25 zápasů s alespoň 20 body a úspěšností střelby přes padesát procent. Pouze tak vyrovnal Shaquilla O'Neala, který dosud držel tento rekord.

Po pětizápasové absenci se do hry vrátil i nejlepší střelec soutěže Bradley Beal a 26 body pomohl Washingtonu k vítězství 131:116 nad Orlandem. Russell Westbrook k tomu přispěl svým 20. triple doublem sezony za 23 bodů, 15 asistencí a 14 doskoků.

Velkou bitvu nabídl souboj o krále Západu. Phoenix v něm udolal lídra z Utahu a po sedmém vítězství za sebou na něj z druhého místa ztrácí už jen dvě výhry a má zápas k dobru.

Suns mohli rozhodnout už v normální hrací době, kdy vedli o 13 bodů a těsný náskok drželi i v koncovce, ale poslední tři střely minuli a Utah díky Donovanovi Mitchellovi deset sekund před koncem srovnal.

V prodloužení si ale vzal slovo Devin Booker a sedmi body a asistencí řídil vítězství. Booker měl celkem 35 bodů, přestože netrefil ani jednu trojku. Chris Paul přidal 29 bodů a 9 asistencí. Utahu nepomohlo ani Mitchellových 41 bodů.

Výsledky NBA:
Atlanta - Memphis 113:131, Boston - New York 101:99, Brooklyn - New Orleans 139:111, Denver - San Antonio 106:96, Houston - Dallas 102:93, Indiana - Minnesota 141:137, Oklahoma City - Charlotte 102:113, Orlando - Washington 116:131, Phoenix - Utah 117:113 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme