Durant bude v NBA nechráněným volným hráčem. Není ale vyloučené, že zůstane u Warriors

Hvězdný basketbalista Kevin Durant nevyužije opci ve výši 31,5 milionu dolarů, která by jej na další sezonu automaticky spojila s týmem Golden State, a stane se v NBA nechráněným volným hráčem. Podle zámořských médií nyní se svým manažerem zvažuje v New Yorku možnosti pro další působení v lize. Vyloučené ale není ani jeho setrvání u Warriors. Trh s volnými hráči se otevře v neděli.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant v barvách Golden State

Kevin Durant v barvách Golden State | Zdroj: Reuters

Přestože si třicetiletý Durant kvůli přetržené achilovce nejspíš nezahraje v celé příští sezoně, zůstává žhavým zbožím a velký zájem o něj veřejně projevili například New York Knicks či Brooklyn Nets.

Druhý Evropan v historii. Řek Adetokunbo se stal nejužitečnějším hráčem NBA

Číst článek

O služby zkušeného ostrostřelce ale stojí i jeho dosavadní klub. Na rozdíl od konkurentů, jejichž možnosti jsou pravidly omezeny na maximálně čtyřletou smlouvu na 164 milionu dolarů, mohou Warriors předložit Durantovi pětiletý kontrakt až na 221 milionů.

Desetinásobný účastník Utkání hvězd Durant odehrál v NBA už dvanáct sezon. Druhý hráč draftu z roku 2007 působil také v Seattlu a Oklahomě.

S Golden State získal dva tituly a v uplynulé sezoně zaznamenal v 78 zápasech v průměru 26 bodů, 6,4 doskoku a 5,9 asistence. Zranil se v pátém finálovém utkání proti Torontu, které pak v dalším duelu zpečetilo zisk titulu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme