Kickboxerka Mašková ovládla Světové hry. Chci další velká vítězství, říká po finále

Kickboxerka Sandra Mašková se postarala o druhou zlatou medaili pro českou výpravu na Světových hrách ve Vratislavi. Devětadvacetiletá bojovnice ovládla kategorii do 56 kilogramů, poté co ve finále porazila Sedu Duygu Aygunovou z Turecka 3:0 na body.

Tento článek je více než rok starý.

Vratislav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká kickboxerka Sandra Mašková (vpravo) na Světových hrách v Polsku.

Česká kickboxerka Sandra Mašková (vpravo) na Světových hrách v Polsku. | Zdroj: czechteam.info

„Je to v pořádku, protože za to, co jsem prohlásila, bych si v tu ránu udělila pár facek, takže jsem ráda, že jsem si to obhájila. Za celou kariéru jsem nevyhrála takhle velký šampionát, teď poprvé na Světových hrách je to úžasný pocit. Těším se, až to oslavím,“ řekla ve Vratislavi Radiožurnálu Sandra Mašková. Šťastná, že splnila to, co před odjezdem avizovala.

Speciální účes a přezdívka Medojed. Kickboxerka Mašková bude na Světových hrách bojovat o zlato

Číst článek

Mašková zpočátku vyrovnaný souboj rozhodla v závěru a Turkyni porazila stejně jako na loňském mistrovství Evropy. "Mám výhodu, že jsem na tom dobře fyzicky, takže souboje vydržím až do konce, i když soupeřky už nemohou," napsala Mašková na web českého týmu.

Na turnaji vyhrála tři zápasy. Ve čtvrtfinále porazila 2:1 Italku Amal Whabyovou, v semifinále stejným poměrem domácí Malgorzatou Dymusovou.

"Bolí mě úplně všechno. Turnaj to byl strašně těžký, pro mě byl jen velký rozdíl v tom, že jsem z něho vyšla poprvé jako vítěz. A věřím, že to nebylo naposledy. Byl to mezistupeň, chci další velká vítězství," dodala Mašková, jež triumfem ve Vratislavi napodobila vodního lyžaře Adama Sedlmajera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme