Pilot formule 1 Kimi Räikkönen končí po sezoně ve Ferrari, nahradí ho Charles Leclerc

Konec finského pilota po letošní sezoně potvrdila jeho současná italská stáj. Räikkönen na svém instagramovém účtu uvedl, že bude pokračovat v dalších dvou letech v barvách švýcarského Sauberu. Ve Ferrari ho nahradí Charles Leclerc.

Tento článek je více než rok starý.

Maranello / Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O odchodu osmatřicetiletého exmistra světa z Ferrari se v posledních dnech spekulovalo a italská stáj jej nyní potvrdila.

Räikkönen současně oznámil, že svoji další budoucnost v královské automobilové třídě spojí s týmem Sauber, ve kterém v roce 2001 vstoupil do mistrovství světa.

Nevyhazujte Kimiho. Petici podporující setrvání Räikkonena u Ferrari podepsalo 50 tisíc lidí

Číst článek


Räikkönen závodí v rudých barvách Ferrari od roku 2014. Ve svém druhém angažmá nedosáhl coby týmový kolega Němce Sebastiana Vettela na vítězství, nejlépe byl opakovaně druhý a celkově dvakrát čtvrtý.

Soutěžním jezdcem Ferrari byl i v letech 2007 až 2009 a tehdy hned v prvním roce spolupráce získal svůj jediný titul v kariéře. Ferrari od té doby jezdeckého šampiona nemělo.

Právě v Sauberu Räikkönen debutoval ve formuli 1. Později jezdil i za McLaren, s nímž byl dvakrát vicemistrem světa, a po návratu z dvouletého působení v MS v rallye také za Lotus. Právě v Lotusu slavil v roce 2013 také zatím svoje poslední vítězství v F1, dohromady dvacáté.

V této sezoně patří Räikkönenovi průběžně třetí místo. Byl letos už třikrát druhý, naposledy v minulém závodě v Monze. Proti jeho odchodu v minulých dnech protestovali fanoušci Ferrari a v petici nashromáždili přes 70 tisíc podpisů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme