Golfistka Spilková zahrála tři rány pod par a na turnaji LPGA na Havaji skončila dvaatřicátá

Poslední kolo se golfistce Kláře Spilkové na Havaji vydařilo nejlépe a turnaj LPGA Lotte Championship zakončila na děleném 32. místě. V sobotu zahrála tři rány pod par, díky čemuž si polepšila o 24 příček. S velkým náskokem obhájila titul Kanaďanka Brooke Hendersonová.

Tento článek je více než rok starý.

Oahu (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Spilková získala kartu na LPGA

Poslední kolo se golfistce Kláře Spilkové na Havaji vydařilo nejlépe a turnaj LPGA Lotte Championship zakončila na děleném 32. místě | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá Spilková na ostrově Oahu poprvé letos na elitním okruhu LGPA prošla cutem. Povedlo se jí to na pátý pokus na americké tour, kde od této sezony startuje jako nová členka. Výsledek posledního kola složila rodačka z Prahy z pět birdie a dvou bogey. Celkově turnaj zakončila se skóre -3.

Směr Florida. Golfistka Klára Spilková se zúčastní nejprestižnější ženské golfové soutěže světa

Číst článek

Spravila si tak chuť po pátečním třetím kole, v němž golfistky bojovaly s náročnými větrnými podmínkami. Za 32. místo si Spilková připsala první výdělek v sezoně, zhruba 14 tisíc dolarů (asi 320 tisíc korun).

Hendersonová prvenství obhájila se skóre -16 a náskokem čtyř úderů na Korejku Či Un-he. Mladší ze sester Kordových Nelly, která se dělila s Hendersonovou po třech dnech o vedení, poslední kolo nezvládla. Potřebovala na něj 77 ran a propadla se na osmé místo.

Ženský golfový turnaj Lotte Championship okruhu LPGA na Oahu (dotace 2 miliony dolarů, par 72):
1. Hendersonová (Kan.) 272 (65+68+69+70), 2. Či Un-he (Korea) 276 (64+65+74+73), 3. Džutanugarnová (Thaj.) 277 (67+71+66+73) a Leeová (Austr.) 277 (67+66+70+74), ...32. Spilková (ČR) 285 (70+71+75+69).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme