Golfistka Spilková vyhrála Irish Open, česká jednička slaví svůj druhý triumf na okruhu LET

Česká golfová jednička Klára Spilková vyhrála Irish Open a vybojovala druhý triumf na nejvyšším kontinentálním okruhu Ladies European Tour (LET) v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

County Clare (Irsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká golfistka Klára Spilková

Česká golfistka Klára Spilková | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá profesionálka zvítězila v dodatečném rozstřelu tří hráček na první přidané jamce. Po čtyřech kolech v County Clare se s ní dělily o vedení se skóre -14 severské protihráčky Ursula Wikströmová z Finska a Nicole Broch Estrupová z Dánska.

Golfová amatérka Melichová překvapila Spilkovou i ostatní, senzačně zvítězila na turnaji v Berouně

Číst článek

Spilková se v Irsku dočkala prvenství na LET po pěti letech. V dubnu 2017 získala titul v Rabatu.

Český golf slaví na elitním okruhu letos už druhé vítězství, na konci června zvítězila na domácím turnaji v Berouně Jana Melichová, Spilková se tam podělila o druhé místo.

Spilková se od počátku vyrovnaného turnaje držela v první desítce pořadí, podle představ se jí nevydařil jen třetí hrací den, kdy po předchozích výkonech 66 a 68 ran zahrála 73 úderů.

Z top ten ale nevypadla a do posledního kola šla z děleného osmého místa se ztrátou dvou ran na vedení. V závěrečném dnu zahrála na prvních pěti jamkách dvě bogey, ale k jednomu birdie z úvodu kola ve zbytku turnaje přidala dalších šest, včetně dvou na závěrečných třech jamkách.

„Snažila jsem se zůstat trpělivá, protože jsem pořád hrála dobře. Stále jsem si věřila. V poslední době hraju velmi dobře, takže jsem si říkala, že můžu vyhrát,“ řekla Spilková v televizním rozhovoru.

Musela do vody

Ve finálovém kole se blýskla na předposlední jamce skvělou přihrávkou přímo z vody, na kterou si sundala boty. „To byla asi nejlepší jamka nahoru dolů v mém životě,“ podotkla s úsměvem.

Když dohrála, ocitla se v samostatném vedení, ale dotáhly se na ni obě Seveřanky. Play-off na pětiparové 18. jamce však zvládla Spilková jako jediná s birdie a slavila na turnaji s dotací 400 000 eur triumf.

Ze čtyř letošních startů na LET neskončila hůře než desátá. Po Berouně ještě v červnu v Berlíně top ten uzavřela a minulý týden v Deauville ve Francii se podělila o osmou pozici.

Tereza Melecká obsadila v Irsku 61. místo se skóre +3. Cutem prošla v Irsku i Melichová, jež ale poté z turnaje kvůli rodinné tragédii odstoupila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme