V Kapitolu řádil i olympijský vítěz v plavání, prozradila ho fotografie v reprezentační bundě

Na hodně velké problémy si zadělal olympijský vítěz v plavání Klete Keller. Byl zadržen policií ve Washingtonu, protože se účastnil násilného vniknutí příznivců Donalda Trumpa do Kapitolu. V současné době byl osmatřicetiletý člen vítězných amerických štafet na 4x200 metrů volný způsob z Atén 2004 a Pekingu 2008 propuštěn, ale do inaugurace nově zvoleného prezidenta Joea Bidena do hlavního města USA nesmí.

Denver Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klete Keller - člen zlatých amerických štafet na 4x200 metrů volný způsob z Atén 2004 a Pekingu 2008

Klete Keller - člen zlatých amerických štafet na 4x200 metrů volný způsob z Atén 2004 a Pekingu 2008 | Zdroj: Reuters

Urostlého plavce identifikovalo na fotografiích pořízených během incidentu nejméně dvanáct lidí. Keller jim však pozorovací schopnosti „usnadnil“ tím, že během násilných protestů vnikl do budovy oblečen v bundě amerického olympijského týmu.

Klete Keller, an Olympic swimmer who won five medals, has been charged for his alleged participation in the riot at the US Capitol, according to the FBI. Video shows him wearing what appears to be a US Olympic team jacket in the Capitol Rotunda: trib.al/r5eZzJ2

14:00 – 14. 01. 2021

3 10

Z vazby by propuštěn bez kauce, ale nesmí do 21. ledna navštívit Washington. Pak tam má povoleno přijet jen na schůzky s právníky a soudní jednání. Keller, který žije v Coloradu, musí také žádat o povolení návštěv svých dětí v Severní Karolíně.

Příznivci současného prezidenta Donalda Trumpa v minulém týdnu vtrhli do Kapitolu. Dav několika stovek lidí se dostal přes bezpečnostní zábrany a po potyčkách s ochrankou a policií někteří pronikli až do zasedacích sálů. Nepokoje si vyžádaly pět mrtvých.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme