Francie českým vodním slalomářům svědčí: Chaloupka bral ve Světovém poháru stříbro, Kneblová bronz

Sedmnáctiletá kanoistka Tereza Kneblová získala bronz v závodě Světového poháru ve vodním slalomu ve francouzském Pau. Česká reprezentantka se dvěma trestnými sekundami zaostala o 6,76 sekundy za vítěznou Brazilkou Anou Satilaovou, která zopakovala tři týdny starý triumf z Tacenu.

Pau (Aktualizováno: 14:19 8. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Kneblová

Tereza Kneblová | Zdroj: Profimedia

Úřadující juniorská mistryně Evropy Kneblová, která byla mezi dospělými šestá na zářijovém evropském šampionátu v Praze, debutovala v seniorském světovém závodě.

Kajakář Zima skončil druhý v závodě v Pau. Přindiš a Hradilek se podělili o páté místo

Číst článek

Ve finále byla jednou z pouhých čtyř závodnic, které projely trať bez padesátisekundové penalizace. Od stříbrné Ukrajinky Viktorije Usové ji dělila půlsekunda.

Kneblová se postarala o třetí českou medaili v letošním druhém a posledním díle Světového poháru, který poznamenal koronavirus.

Navázala na sobotní stříbro kajakáře Tomáše Zimy a vítězství kajakářky Veroniky Vojtové v extrémním slalomu.

Chaloupka stříbrný

Václav Chaloupka obsadil druhé místo v závodě kanoistů na Světovém poháru ve francouzském Pau. Bronzový medailista ze zářijového mistrovství Evropy v Praze v neděli zajel trať čistě a ztratil jen 73 setin sekundy na vítězného Ira Liama Jegoua.

Závod Světového poháru ve vodním slalomu v Pau (Francie):

Muži:
C1: 1. Jegou (Ir.) 100,35 (0 trestných sekund), 2. Chaloupka (ČR) -0,73 (0), 3. Köchlin (Švýc.) -1,61 (0), ...6. V. Heger -6,94 (4), 10. Rohan (oba ČR) -121,91 (104).

Ženy:
C1: 1. Satilaová (Braz.) 115,39 (2 trestné sekundy), 2. Usová (Ukr.) -6,25 (2), 3. T. Kneblová -6,76 (2), ...10. Říhová -113,82 (104), v semifinále 18. K. Kneblová (ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme