Van der Poel loňské vítězství na závodu Kolem Flander neobhájil. V závěru ho porazil Dán Asgreen

Cyklistickou klasiku Kolem Flander vyhrál Dán Kasper Asgreen, jenž nečekaně porazil ve spurtu o vítězství obhájce prvenství Mathieu van der Poela z Nizozemska. Šestadvacetiletý člen týmu Deceuninck-Quick Step si ve 105. ročníku závodu z Antverp do Oudenaarde připsal první výhru v kariéře na jednom z cyklistických „monumentů“.

Tento článek je více než rok starý.

Oudenaarde (Belgie) (Aktualizováno: 17:00 4. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asgreen svedl s Van der Poelem po 254 kilometrech dvoučlenný souboj o vítězství poté, co se oba 17 km před cílem na předposledním stoupání zbavili spolufavorita Wouta van Aerta. Belgičan nakonec dojel ve skupině pronásledovatelů celkově šestý, spurt o třetí místo vyhrál jeho krajan Greg van Avermaet.

Konec Saganovy kariéry se blíží, naznačil manažer Bory. ‚Necítím se starý,‘ oponuje slovenský cyklista

Číst článek

Van der Poel šel do finiše s Asgreenem vzhledem ke své výbušnosti jako jasný favorit. Zaútočil z první pozice, soupeře ale nesetřásl, a když ho Dán zhruba 100 metrů před páskou předjel, vyčerpaný svěsil nohy a zbytek spurtu vzdal.

„Cítil jsem se v posledních kilometrech dobře, takže jsem se rozhodl, že to zkusím a budu věřit svému spurtu. Kilometr před cílem jsem zůstal za zadním kolem Mathieua, abych se mohl rozhodnout, kdy vyrazit. Bylo to hrozně těžké, oba jsme jeli na hraně,“ uvedl Asgreen, jenž vyhrál Kolem Flander jako druhý Dán v historii po Rolfu Sörensenovi v roce 1997.

„Je to úžasné, Rolf mi dal pár dobrých rad, když jsem vyhrál E3,“ připomněl Asgreen své vítězství z minulého týdne na závodě v Harelbeke. „Byla to úžasná klasikářská sezona a jsem rád, že jsem ji zakončil takhle,“ dodal úřadující mistr Dánska.

Jeden z pěti nejvýznamnějších jednodenních závodů se tentokrát jel bez české účasti. Na Flandry se připravoval Asgreenův týmový kolega Zdeněk Štybar, ale v týdnu prodělal zákrok kvůli srdeční arytmii a musel si dát od závodění pauzu.

Cyklistický závod Kolem Flander (WorldTour) - 254,3 km:
1. Asgreen (Dán./Deceuninck-QuickStep) 6:02:01, 2. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) stejný čas, 3. Van Avermaet (Belg./AG2R Citroën), 4. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo) oba -25, 5. Vanmarcke (Belg./Israel Start-up Nation), 6. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) oba -50.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme