Poranění páteře a hlavy. Dva cyklisty ze závodu Kolem Rakouska museli převézt vrtulníkem do nemocnice

Dva cyklisté museli vrtulníkem do nemocnice po pádu v závěru páté etapy závodu Kolem Rakouska. Úterní vítěz Ital Giovanni Visconti putoval na kliniku do Salcburku s podezřením na poranění páteře, Kazach Stěpan Astafjev si poranil hlavu.

Kitzbühel (Rakousko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závěr první etapy Tour de France 2019

Dva cyklisté museli vrtulníkem do nemocnice po pádu v závěru páté etapy závodu Kolem Rakouska (ilustrační foto) | Foto: GONZALO FUENTES | Zdroj: Reuters

Při výjezdu z tunelu asi 1500 metrů před cílem v Kitzbühelu upadlo i několik dalších jezdců, jejichž zranění by neměla být vážná. Nizozemec Laurens ten Dam si poranil klíční kost a kyčel, vítěz úvodní etapy závodu Španěl Carlos Barbero odjel do nemocnice s bolavým ramenem.

Etapu dlouhou 162 km vyhrál Němec Jannik Steimle a po vítězství v prologu si připsal další úspěch. V čele průběžného pořadí se udržel Belgičan Ben Hermans, který obhajuje celkové prvenství. Závod skončí v pátek stoupáním na Kitzbüheler Horn.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme