Kolize pilotů Red Bullu v Maďarsku. Promluvili jsme si o tom, říká Ricciardo

Maďarský Hungaroring v neděli nabídl poslední závod letošní sezony Formule 1 před tradiční letní přestávkou a o zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Vozům Ferrari se podařilo vybojovat tzv. double a sportovní gesto předvedl Lewis Hamilton, když třetí místo přenechal týmovému kolegovi Bottasovi. Závod poznamenala také kolize obou pilotů Red Bullu.

Tento článek je více než rok starý.

Hungaroring Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo.

Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo. | Zdroj: Reuters

Daniel Ricciardo se v sobotní kvalifikaci umístil na šestém místě, závod pro něj však skončil už ve druhé zatáčce, když do něj narazil jeho týmový kolega Max Verstappen. Devatenáctiletý jezdec ve snaze vyhnout se Bottasovi na Mercedesu najel do Ricciardova vozu a australskému pilotovi prorazil chladič, čímž ho okamžitě vyřadil ze závodu.

Verstappen pak za svůj prohřešek obdržel desetisekundovou penalizaci a maďarskou Velkou cenu dokončil na pátém místě, které mu patřilo i po kvalifikaci. Ricciardo byl však po tomto incidentu řádně rozčilený a svého týmového kolegu ve vyjádřeních po závodě nešetřil. „Bylo to amatérské. Udělal hloupou chybu,“ zuřil frustrovaný Australan.

Prvotní emoce však už zřejmě odezněly a pondělní Ricciardovo stanovisko, jež se objevilo na sociálních sítích, vyznívá značně smířlivěji. „Včera to bylo těžké unést. Celý den se připravujete na to, že budete hodiny závodit, a pak to všechno skončí takhle. Max se mi ale po závodě omluvil a promluvili jsme se o tom mezi čtyřma očima. Situaci jsme vyřešili tak, abychom se mohli posunout dál. Za čtyři týdny světla zase zhasnou!“ uvedl v sérii tweetů Ricciardo, jenž zároveň připomněl měsíční dovolenou, která piloty nejpopulárnějšího motoristického sportu čeká.

 

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme