Kolocová s Kvapilovou si zahrají finále ME. V semifinále porazily turnajové jedničky z Německa

Kristýna Hoidarová-Kolocová a Michala Kvapilová porazily turnajové jedničky z Německa Labourerovou a Sudeovou. První sadu získaly Češky poměrem 21:17. Tu druhou naopak prohrály 15:21. Ve třetí zkrácené do 15 bodů vyhrály 15:11, a zahrají si tak v odpoledním finále.

Jurmala / Lotyšsko (Aktualizováno: 11:40 20. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Hoidarová-Kolocová s Michalou Kvapilovou

Kristýna Hoidarová-Kolocová s Michalou Kvapilovou | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

První sadu začaly lépe Němky a záhy vedly 3:0. Poté se ale české volejbalistky dostaly do tempa. Od stavu 9:6 si vedení vzít nenechaly a první set získaly v poměru 21:17.

Začátek druhého setu kopíroval vývoj toho předchozího. Německé hráčky se opět ujaly vedení 3:0. Češky dokázaly zareagovat a srovnaly stav. Ale od půlky sady se Němky dostaly do vedení, které už neztratily a srovnaly na 1:1 na sety. Ten druhý vyhrály 21:15.

Třetí část nabídla asi nejvyrovnanější bitvu. Obě dvojice se střídaly ve vedení. Do mírného náskoku se dostal český pár za stavu 5:3, ale ten dokázaly Němky smazat a srovnaly na 8:8. České beachvolejbalistky znovu zabojovaly, vedení od stavu 12:11 si nenechaly vzít a set ovládly 15:11.

Český pár si tak v lotyšské Jurmale zahraje odpolední finále, když porazil turnajové jedničky Chantal Laboureurovou s Julii Sudeovou 21:17, 15:21, 15:11.

Silný vítr nad lotyšskými kurty. Naštěstí jsme si poradily lépe než Finky, těší Kolocovou s Kvapilovou

Číst článek

V průběhu vyřazovací části turnaje vyhrály vždy Česky ve třech setech. V osmifinále prohrály ten první a ve druhém ztrácely na Švýcarky pět bodů, přesto dokázaly zvítězit. Ve čtvrtfinále zase s Finkami otočily nepříznivě se vyvíjející rozhodující sadu ve svůj prospěch.

„Máme s Němkami už jeden vyhraný zápas. Letos v Poreči byl hodně vyrovnaný. Doufáme, že zase zahrajeme náš nejlepší volejbal a budeme jim vyrovnaným soupeřem. Třeba je i porazíme,“ říkala pro Radiožurnál před semifinále Kvapilová.

Velkou výhodou je pro český tým i přítomnost Lenky Háječkové, která se jako hráčka podívala dvakrát do semifinále evropského šampionátu a její rady můžou Kolocové Kvapilové pomoct i ve finále.

Petr Kadeřábek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme