Bývalý boxerský šampion Konečný měl pozitivní test na koronavirus. Ještě před dvěma dny si šel zaběhat

Koronavirem se nejspíš nakazil někdejší profesionální mistr světa v boxu Lukáš Konečný. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského světového šampionátu je s rodinou v domácí karanténě a podle svých slov se cítí dobře a zdravotní problémy nepociťuje. Momentálně čeká na výsledky druhého testu, ten první byl pozitivní.

Ústí nad Labem (Aktualizováno: 12:54 18. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boxer Lukáš Konečný

Boxer Lukáš Konečný | Foto: David Kalvas

Konečný, který trénuje boxery v čele s mistryní světa organizace WBC Fabianou Bytyqi, se nakazil od jednoho ze svých svěřenců.

Nakažená hvězda NBA popisuje onemocnění koronavirem. ‚Hraju celý den videohry,‘ říká Mitchell

Číst článek

„Do úterního rána 10. března jsem byl pravidelně v kontaktu s jedním kamarádem. V úterý mi volal, že se necítí dobře, a už jsem ho neviděl. V sobotu večer mi volal a oznámil, že má koronavirus,“ uvedl Konečný na facebooku.

Normálně trénoval

Jednačtyřicetiletý Konečný si přitom ještě před dvěma dny šel normálně zaběhat a podle svého vyjádření necítil žádné zdravotní obtíže. Posléze ale kvůli kontaktu s nakaženým podstoupil testy, které odhalily, že výsledek testu na COVID-19 má pozitivní.

Stále však čeká na výsledky druhého testu, který nákazu definitivné potvrdí, nebo vyvrátí. Konečný je za Ústecké forum občanů i ve vedení krajské metropole. Městská rada proto bude podle primátora jednat prostřednictvím telekonference.

„Jsem v domácí karanténě, cítím se dobře a jsme v kontaktu s lidmi z hygieny. Uvědomuji si, že nemůžu být v kontaktu s dalšími lidmi,“ řekl Konečný. O své nákaze informoval osoby, s nimiž se v minulých dnech dostal do kontaktu.

Vyjádření Lukáše Konečného na facebooku:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme