Kvůli koronaviru se v Itálii ruší sportovní akce, v ohrožení je i finále lyžařského Světového poháru

Šíření koronaviru na severu Itálie by mohlo ovlivnit i finále Světového poháru v alpském lyžování nebo utkání fotbalové Evropské ligy. Kvůli nákaze už v Itálii zrušili několik utkání tamní nejvyšší fotbalové ligy Serie A i finále volejbalového poháru.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci s rouškami na zápase mezi AS Řím a Lecce.

Fanoušci s rouškami na zápase mezi AS Řím a Lecce. | Foto: Alberto Lingria | Zdroj: Reuters

V jedné ze dvou zasažených oblastí v Benátsku, konkrétně v Cortině d'Ampezzo, by se od 16. března mělo konat finále lyžařského Světového poháru v alpských disciplínách. Jenže není vyloučené, že organizátoři závody zruší.

Svět na prahu pandemie koronaviru? ‚Epidemie se blíží do bodu zlomu, který rozhodne,‘ říká expert

Číst článek

Podle ředitelky komunikace Mezinárodní lyžařské federace (FIS) Jenny Wiedekeové ale přípravy zatím pokračují bez omezení.

„FIS spolupracuje s organizátory a celou situaci bedlivě sledujeme, ale zatím jsme žádné rozhodnutí neudělali. Všechno zatím probíhá podle plánu,“ říká Wiedekeová.

V Cortině by měla startovat i lyžařka Ester Ledecká. Ta teď sice trénuje ve Švýcarsku, ale do Itálie se přesune koncem týdne. O víkendu se totiž v La Thuile pojede superobří slalom a kombinace. Tým Ledecké ale šíření koronaviru neřeší.

Kvůli koronaviru nezačne jihokorejská fotbalová liga, vedení soutěže start sezony raději odložilo

Číst článek

„Neřešíme to. To, že se bojíme, aby se Ester nenakazila, myjeme si ruce a nechodíme moc mezi lidi, to děláme normálně. Nepodléhal bych panice. Nepřijde mi, že bych to mohl nějak ovlivnit,“ řekl Radiožurnálu trenér Ester Ledecké Tomáš Bank.

Zatímco v lyžování se program zatím nemění, organizátoři už přerušili zápasy například v nejvyšší fotbalové lize Serii A. Podobná situace je i ve volejbale. Neplánované volno tak bude mít i český reprezentant Donovan Džavoronok, který hraje ligu v severoitalské Monze.

„Včera se hrálo finále italského poháru. Po zápase vyhlásili, že to byl poslední zápas aspoň do 1. března. Dneska ráno nám zrušili trénink, protože přímo u nás v Monze našli dva nakažené. Teď čekáme, co bude,“ řekl Džavonorok.

Kvůli koronaviru, který vyvolává onemocnění Covid-19m je v ohrožení také čtvrteční fotbalový zápas Evropské ligy mezi Interem Milán a bulharským Ludogorcem. Podle agentury ANSA by se utkání mohlo hrát bez diváků.

mau, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme