Kraulařka Seemanová v srpnu titul na 200 metrů neobhájí. Kvůli borelióze nemůže závodit

Kraulařka Barbora Seemanová nebude na srpnovém mistrovství Evropy obhajovat titul na 200 metrů. Nejlepší česká plavkyně nemůže na šampionátu v Římě závodit kvůli borelióze. Přijde tak i o druhý vrchol sezony poté, co v červnu nestartovala na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Účast na mistrovství světa vzdala kraulařka Barbora Seemanová kvůli tomu, že se po problémech se zády nestihla kvalitně připravit. Chtěla získat čas na trénink, aby byla ve formě na mistrovství Evropy, ale i to bude muset oželet.

„Bohužel mi byla před týdnem diagnostikována borelióza. Asi před měsícem jsem měla klíště a s nějakým zpožděním se mi objevily příznaky, takže jsem to hned začala řešit,“ uvedla v tiskové zprávě šestá žena loňských olympijských her.

Úřadující mistryně Evropy Seemanová nebude kvůli zranění plavat na mistrovství světa

Číst článek

Dostala na tři týdny antibiotika a lékaři jí naordinovali klidový režim. Mistrovství Evropy v Římě začíná 11. srpna.

„Borelióza by se neměla podceňovat, takže si na doporučení lékařů musím dát opravdu volný režim,“ uvedla dvaadvacetiletá Seemanová. Neúčast na mistrovství Evropy, které začne 11. srpna, nese těžce.

„Nevím, co k tomu říct, protože mě to strašně mrzí. Byl to můj plánovaný vrchol sezony, na který jsem se hodně těšila. I vzhledem k mým zdravotním problémům ze začátku roku. Nicméně člověk míní, život mění. Bohužel na mistrovství Evropy startovat nebudu, takže mým cílem je dát se co nejdříve dohromady a začít se připravovat na další sezonu,“ dodala.

Problémy Seemanovou provázejí od prosincového mistrovství světa v krátkém bazénu, z něhož musela předčasně odjet, protože jí potíže se zády nedovolily pořádně dýchat. Po olympiádě z velkých akcí kompletně absolvovala jen listopadové mistrovství Evropy v krátkém bazénu, kde navzdory nachlazení získala stříbro na 200 metrů volným způsobem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme