Kreuziger se cítí lépe než na předchozích Tour. V úterní etapě favorizuje Kittela

Přispal si, dopoledne se projel s týmem a dal si kávu. Odpoledne si cyklista Roman Kreuziger zašel na masáž a relaxoval. Nejen jeho v úterý čeká 16. etapa na Tour de France. Český reprezentant se cítí lépe než v předchozích letech. K dobru má navíc zkušenosti z dřívějších ročníků.

Tento článek je více než rok starý.

Puy-en-Valey Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: A.S.O.

Cyklisté do šestnácté etapy odstartují z pitoreskního městečka Puy-en-Valey. Tedy z Francouzského středohoří, které dá ráz i začátku jejího profilu. Závodníci se vydají na prémiový kopec Cote de Boussoulet, část masivu vyhaslých sopek. Pokud hned tam nebouchnou spurtéři, dočkají se v závěru velké šance na boj o triumf.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český cyklista Roman Kreuziger si před 16. etapou Tour de France povídal s reportérem Tomášem Kohoutem

„Bude záležet, jak se povede únik. Myslím, že by to mohla být etapa pro Kittela. Posledních sto kilometrů je poměrně rychlých,“ vypočítával v rozhovoru pro Radiožurnál Roman Kreuziger. Na etapové vítězství by podle něj mohli myslet i Matthews, Galopin nebo Colbrelli, jímž by se mohl vydařit únik.

Zmíněný Australan Matthews vyhrál etapu na Tour v sobotu, Galopin předloni. Sám Kreuziger, letos nejlepší Čech na Tour podle výsledků v jednotlivých etapách i celkovém pořadí, ve kterém je šestadvacátý, věří, že se mu pojede už jen lépe. „Ráno jsem měl prvně bolavější nohy, což mě v minulých letech potkávalo dřív. Myslím, že jsem na tom lépe než v předchozích letech,“ řekl.

Když se denně perou favorité

Číst článek

Jeho výpověď zní slibně, ale největší cyklistickou akci nejede na sebe. V celku Orica dostal za úkol řídit tým na silnici, aby jeho lídr Brit Simon Yates – nyní sedmý – byl co nejvýše v celkovém pořadí a hlavně vezl bílý dres pro nejlepšího mladíka. K tomu Kreuzigerovi na osmé Tour jeho kariéry pomáhají bohaté zkušenosti.

„Člověk ví, kdy si může vzadu odpočinout a kdy je zapotřebí držet se v popředí. To přijde s roky zkušeností,“ uvedl Kreuziger. Nejvíce poznatků má trojnásobný vítěz Tour de France Christopher Froome. Vede i teď. Jenže pouze o titěrných osmnáct sekund před Italem Aruem. Třetí Francouz Bardet jich ztrácí 23.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme