Kreuziger v nervózní etapě musel měnit kolo a vyhlíží hory: Pyreneje budou hodně intenzivní

11. etapu Tour de France sice znovu vyhrál Marcel Kittel, únik Poláka Bodnara ale skončil až 200 metrů před cílem. Před vjezdem do Pyrenejí byla etapa hodně nervózní, říká v rozhovoru pro Radiožurnál Roman Kreuziger.

Pau/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: A.S.O.

Poslední předpyrenejská etapa měla být poklidná, ale nakonec tam bylo celkem dost pádů.

Etapa byla hodně nervózní vzhledem k tomu, že foukal nepříjemný boční vítr. Pár pádů dneska bylo, v jednom jsem byl, musel jsem i měnit kolo, protože mi přetrhli kabely v přehazovačce. Ale bylo to poměrně poklidné, hlavně jsem nespadl, to je důležitý před dvěma horskými etapami.

Polák Bodnar nadějný únik nedotáhl, ve spurtu popáté vládl Kittel

Číst článek

Takže vy sám jste bez škrábance?

Nám spadnul akorát Damien Howson, ale nebylo to nic velkého, takže si myslím, že je v pořádku a bude v pohodě.

Jak se těšíte na hory? To už je terén, který máte radši než roviny, kde se musí pracovat, ale moc efektu to ve finále nemá.

Hlavně ta první pyrenejská etapa bude hodně náročná, protože je dlouhá. Závěr je hodně intenzivní. První půlka tak strašná není, ale závěr je opravdu těžký. Následuje další etapa, která je velmi krátká a bude hodně intenzivní.

Dá se té první pyrenejské etapě nějak přizpůsobit taktika, aby se dala vydržet a zbyly síly na těžký závěr?

Dnes jsme se v rámci možností snažili pošetřit, co to šlo. Zítra uvidíme, jakou taktiku nastavíme podle toho, co bude potřebovat Simon (lídr Yates, pozn. red).

Může se zase přesypat celkové pořadí, protože to se moc nehýbe. Ve žlutém pořád jede tým SKY.

SKY tu má silný tým a nebude to chtít odevzdat, určitě to nebude zadarmo. Uvidíme, jak se to bude hýbat, možná nějaké posuny mohou být, ale nečekal bych nic velkého.

A jak jste na tom vy se silami?

Dobře, zítra se uvidíme. 

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme