Krpálek a mladíci. Na mistrovství Evropy se představí naděje českého juda

Ve Varšavě začíná evropský šampionát v judu. Největší českou nadějí na medaili je, i po přestupu do vyšší hmotnostní kategorie, olympijský vítěz z Ria Lukáš Krpálek. Vedle něj se ale v českých barvách představí nastupující generace.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pulkrábek

David Pulkrábek | Foto: IJF

„Samozřejmě Krpálek je hvězda. Za ním to všechno jde. A my se budeme snažit ho v jeho krocích následovat," slibuje David Pulkrábek, jeden z talentovaných českých judistů, kteří si vybojovali účast na mistrovství Evropy.

A není rozhodně sám. Pro zranění totiž chybí hned několik opor nedávní minulosti, Petřikov, Musil a Ježek. A tak budou mít možnost předvést své umění Ječmínek, Petr, Klammert a právě Pulkrábek.

„Pokud se srovná po tréninkové stránce, je to závodník pro další olympijský cyklus.“

Petr Lacina (Trenér reprezentace)

„Těším se, jsem malinko nervózní, ale je to závod jako každý jiný. Věřím, že jsme tady proto, abychom něco ukázali, že trénujeme pilně jako předchozí generace. Snad se i nám mladým podaří uspět," věří David Pulkrábek, bojující v hmotnostní kategorii do 60 kilogramů.

Jediný z Čechů, který se představí v prvním soutěžním dni, už na mistroství Evropy startoval, ale to byl ještě ve věku juniora. Právě v této kategorii sbíral jeden úspěch za druhým. O svém talentu přesvědčil drobný judista třeba vítězstvím na olympijských hrách mládeže.

„Předpoklady má, ale má rezervy v tréninku. Doufám, že se to tady neprojeví a jestli jo, bude to dobře, aby se srovnal. Šikovný a talentovaný opravdu je, protože olympiádu mládeže jen tak někdo nevyhraje," říká reprezentační trenér Petr Lacina.

„Pokud se srovná po tréninkové stránce, je to závodník pro další olympijský cyklus, pro olympijskou kvalifikaci do Tokia," předpovídá Pulkrábkovu budoucnost kouč českých judistů.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme