Krpálek se připojil k projektu Kořeny osobností. V botanické zahradě zasadil vlastní strom

Judista Lukáš Krpálek už má dům, syna a v úterý zasadil i strom v botanické zahradě v pražské Troji. Olympijský vítěz z Ria se zapojil do projektu Kořeny osobností, pro který mu vybrali kryptomerii japonskou. Právě Japonsko je Krpálkovi díky judu hodně blízké.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek s dcerou během akce Kořeny osobností

Lukáš Krpálek s dcerou během akce Kořeny osobností | Zdroj: Petr Kadeřábek

Kryptomerie japonská už měla své kořeny v zemi a na Lukáši Krpálkovi už jen bylo, aby ke kmeni asi dvoumetrového stromku přihodil zeminu. Přesně takhle už své stromy v botanické zahradě pomáhali vysadit třeba Věra Čáslavská, Martin Doktor, manželé Zátopkovi, Josef Masopust, Barbora Špotáková a další hvězdy českého sportu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek se připojil k projektu Kořeny osobností. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

„Jsem hrozně rád, že jsem byl mezi takové osobnosti vybrán. A mám radost i z výběru stromu, protože Japonsko je mým druhým domovem,“ popisoval Radiožurnálu český judista.

Bylo vidět, že Lukáš Krpálek rozhodně nesází strom poprvé. Na své zahradě u rodinného domu jich má už celkem dost. „Mám tam jabloň, hrušku, meruňku, sekvoj, japonský javor a nějaké malé okrasné stromečky,“ vyjmenoval alespoň některé z nich. A možná by mohl časem přidat i právě kryptomerii japonskou.

‚Za celou kariéru jsem tak dlouhé volno neměl.' Judisté se možná vrátí k zápasu po roční pauze

Číst článek

„Je pravda, že by se tam celkem hodila. Trochu jsem naši zahradu i dělal v japonském stylu,“ podotkl olympijský vítěz. Se sázením stromu mu po celou dobu pomáhala dvouletá dcera Mariánka, která se od něj nehnula na krok.

„Je z toho vyjukaná, na takové akci je poprvé. Trochu je překvapená, ale myslím, že to zvládá dobře,“ dodal Krpálek.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme