Krpálek už rok neodjel z turnaje bez medaile. Na mistrovství Evropy však nemíří zdravotně zcela fit

Po zlaté olympijské medaili z Ria se posunul do vyšší hmotnostní kategorie, Lukáš Krpálek už více než rok nezažil turnaj, na kterém by skončil bez medaile. Česká judistická jednička má velké cíle i na mistrovství Evropy v Tel Avivu, i když ani tam teď necestuje úplně zdravý.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek (vlevo)

Lukáš Krpálek (vlevo) | Zdroj: ČTK

Krpálek po vítězství na olympijských hrách v Riu přestoupil do nejvyšší hmotnostní kategorie nad sto kilogramů. A jen jednou - loni v únoru - v ní skončil pod stupni vítězů.

„Je to vynikající, já jsem s tím hrozně spokojený a doufám, že to takhle bude pokračovat,“ řekl Krpálek na tiskové konferenci.

'Jsem člověk, který neujíždí na sladkém'. Jak slaví vánoce judista Krpálek?

Číst článek

Sérii úspěchů může protáhnout na mistrovství Evropy, které od čtvrtka pořádá Tel Aviv. Na šampionátu bude obhajovat loňský bronz, ale turnaj už v minulosti také dvakrát vyhrál.

„Vždy odjíždím na všechny závody s tím, že bych tam chtěl nechat maximum. Chtěl bych si odvést medaili, což bude platit i tentokrát. Určitě chci minimálně obhájit bronzovou. Doufám, že budu odjíždět s tím, že jsem na té žíněnce ze sebe nechal všechno,“ vysvětluje Krpálek.

Trenér Petr Lacina ovšem upozornil, že Krpálkovu přípravu narušilo množství zranění a nemocí. Některé zdravotní problémy omezují nejlepšího českého judistu i teď - třeba naražená žebra nebo pohmožděný prst na noze. Reprezentační kouč to ovšem bere s humorem.

„Jak já říkám ze srandy, když není ve formě, tak je ‚až‘ třetí, no a když ve formě je, tak vyhrává,“ usmívá se trenér Lacina.

Na mistrovství v silné sestavě

Sám Krpálek na sobě cítí, že se zdravotně dává v posledních dnech dohromady.

„Každý den cítím, že se to lepší. V minulém týdnu jsem skoro nemohl chodit a teď je to dá se říct dobré. Zranění je víc, ale snad to nejsou taková, která by mě vyloučila z toho, abych nastoupil,“ dodal český judista.

Krpálek se na mistrovství Evropy představí v sobotu. Na šampionátu nastoupí i další čtyři čeští zástupci - David Klammert, Jiří Petr, Jaromír Musil a Pavel Petřikov, který jako jediný bude startovat hned první den ve čtvrtek.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme