Kudějová obsadila ve finále kajakářek páté místo, mistryní světa je Australanka Foxová

Finálový závod se kajakářce Kateřině Kudějové nevydařil. Na mistrovství světa ve francouzském Pau tak v kategorii K1 obsadila pátou příčku. Česká reprezentantka dostala ve finále dvouvteřinovou penalizaci a na vítěznou Jessicu Foxovou z Austrálie ztratila téměř 11 sekund. Stříbro získala Slovenka Dukátová a bronz Němka Funková.

Tento článek je více než rok starý.

Pau/Francie (Aktualizováno: 16:37 30. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Kateřina Kudějová na mistrovství světa ve Francii.

Kajakářka Kateřina Kudějová na mistrovství světa ve Francii. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Kvalifikaci Kudějová zvládla s pátým nejlepším časem a oproti semifinále si tak příliš nepohoršila. Trať ale nezajela nejlépe. Na šesté brance si zapsala dotyk a tudíž dvousekundovou penalizaci. V cíli byla průběžně čtvrtá a na vedoucí Foxovou ztrácela 10,97 sekund. „Časy, které holky jezdí, jsou pro mě neuvěřitelné,“ prozradila Radiožurnálu Kudějová.

Ze čtvrtého místa odsunul ještě výkon Němky Ricardy Funkové. Ta nakonec skončila třetí se ztrátou 5,48 sekund na vítěznou Australanku Foxovu, která napravila šesté místo ze závodu kánoí. Druhé místo obsadila Slovenka Jana Dukátová, které na zlatou medaili chybělo 4,62 vteřin.

Finále se vůbec nepovedlo Britce Fioně Pennieové, která měla nejrychlejší čas v semifinále. Připsala si dva šťouchy a navíc neprojela desátou brankou, za což dostala penalizaci v podobě 50 sekund.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Pau:
Finále kajakářek K1:
1. Foxová (Austr.) 97,14 sek., 2. Dukátová (Sloven.) +4,62, 3. Funková (Něm.) +5,48, Jonesová (Nový Z.) +10,06, 5. Kudějová (ČR) +10,97, 6. Fritscheová (Něm.) +11,77, 7. Lawrenceová (Austr.) +13,02, 8. Lafontová (Fr.) +17,05, 9. Kühnleová (Rak.) +57,17, 10. Pennieová (Brit.) +61,28.

sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme