Olympijský vítěz Kulhavý první závod po pauze vyhrál. O své budoucnosti chce mít jasno na podzim

Poprvé po několikaměsíční pauze způsobené šířením koronaviru si na kolo nasadil startovní číslo. Biker Jaroslav Kulhavý si jako první závod letní sezony vybral jeden z dílů seriálu Kolo pro život, konkrétně ten v Holešově na Zlínsku. A po napínavém souboji s Kristiánem Hynkem dojel do cíle jako vítěz.

Holešov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý na ME horských kol v Brně

Jaroslav Kulhavý na ME horských kol v Brně | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

„Je určitě super jet znovu ve skupince s dalšími závodníky. Jsem rád, že se sezona rozběhla,“ řekl biker Jaroslav Kulhavý Radiožurnálu po prvním dojezdu do cíle závodu od propuknutí pandemie nového typu koronaviru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biker Jaroslav Kulhavý začal sezonu závodem v Holešově. Více v příspěvku Davida Nekvindy

Kontakt se soupeři si užil celou 117 kilometrů dlouho trať. Druhému Kristiánu Hynkovi a třetímu Matouši Ulmanovi unikl až těsně před cílem.

„Mám za sebou tréninkový blok v Alpách, kde jsem strávil tři čtyři dny, bylo to hodně náročné. Prvních osmdesát kilometrů jsem byl unavený a kluci jeli výborně. Ve stoupáních byli silnější, já byl zase rychlejší ve sjezdech, ale ke konci už jsme byli všichni srovnaní,“ popsal Kulhavý průběh závodu.

Čeští bikeři budou znovu bojovat o účastnická místa na olympijských hrách v Tokiu

Číst článek

V Holešově se jezdí i takřka 200 kilometrů dlouhý maraton. Ten si Kulhavý možná vyzkouší v budoucnosti, zatím se ale chce věnovat tratím odpovídajícím olympijské disciplíně cross country, kterou vyhrál v Londýně 2012.

„Cross country je nejvíc, do letošního roku jsem ho jezdil převážně kvůli olympiádě. Ta je letos bohužel přesunutá, takže uvidím, jestli za rok ještě vůbec budu cross country jezdit,“ zvažuje Kulhavý svou budoucnost.

Rozhodnutí, jestli ještě budu usilovat o účast na hrách v Tokiu, nebo se začne věnovat delším vytrvaleckým tratím, chce udělat na podzim.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme