Kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska formule 1 vyhrál Němec Vettel. Získal druhou pole position v sezoně

Kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska formule 1 vyhrál Němec Sebastian Vettel. Vedoucí jezdec šampionátu zvítězil před stájovým kolegou z Ferrari Kimim Räikkönenem z Finska.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz kvalifikace Sebastian Vettel

Vítěz kvalifikace Sebastian Vettel | Zdroj: Reuters

Tropické teploty a trať plná zatáček, takový je maďarský Hungaroring. V sobotní kvalifikaci se tu nejvíce dařilo týmu Ferrari - Sebastian Vettel získal druhou pole position v sezoně.  O jednu desetinu sekundy za ním skončil Kimi Raikkonen. Tým z Maranella tu získal takzvaný double.

Ferrari bralo první dvě pozice. Dominance se dala očekávat u Vettela. Německý pilot vyhrál třetí trénink a ve všech částech kvalifikace patřil k nejrychlejším. Kimi Raikonen překvapil, finský pilot byl totiž před posledním měřeným kolem až na páté pozici, ale pak zajel čas o pouhou jednu desetinu pomalejší než Vettel a to ho vyneslo na druhé místo.

Zklamání pro Hamiltona 

Třetí a čtvrté místo, tedy druhou řadu na startu zítřejší velké ceny získali piloti Mercedesu. Třetí byl Valtteri Bottas a čtvrtý Lewis Hamilton. Velké ambice měli piloti Redbulu, kterým se dařilo v pátečních trénincích, ale nakonec z toho bylo páté a šesté místo. Příjemným překvapením je stáj McLaren, oba piloti skončili poprvé v sezoně v první desítce. Fernando Alonso byl osmý a Stoffel Vandoorne devátý.

Lewis Hamilton v Maďarsku vyhrál pět závodů, tentokrát byl až čtvrtý, což by pro něj mohlo být i zklamáním. Britský pilot sice vyhrál druhou část kvalifikace, ale v té třetí už to nebyl od britského pilota optimální výkon. Hamilton se při prvním měřeném kole dostal mimo trať a nakonec bral čtvrté místo. Nicméně v závodě bude opět velmi silný a bude chtít útočit na rekordní šesté vítězství.

Ve voze formule 1se po čtyřech letech objevil pilot Paul di Resta, jelikož Felipe Massa z Williamsu měl od rána zdravotní potíže. Na poslední chvíli se rozhodlo, že kvalifikaci nepojede, a tak musel do kokpitu třetí jezdec Williamsu Paul di Resta. Na trati se snažil, ale dojel předposlední.

Kvalifikace na Velkou cenu Maďarska, závod mistrovství světa vozů formule 1:
1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:16,276, 2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,168, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,254, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,431, 5. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,521, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,542, 7. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,192, 8. Alonso (Šp./McLaren) -1,273, 9. Vandoorne (Belg./McLaren) -1,618, 10. Sainz (Šp./Toro Rosso) -2,636.
Pozn.: Hülkenberg v neděli odstartuje kvůli penalizaci za výměnu převodovky z 12. místa.

David Prouza, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme