‚Hluboce se omlouvám.‘ Basketbalista Irving se kaje za antisemitismus, k židům prý nenávist necítí

Basketbalista Kyrie Irving se omluvil za antisemitský příspěvek na twitteru, kvůli kterému byl vyřazen z týmu Brooklyn Nets. Třicetiletý hráč v rozhovoru pro sportovní kanál SNY prohlásil, že k židům nenávist necítí.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kyrie Irving

Kyrie Irving | Zdroj: Reuters

Irving se do problémů dostal poté, co na sociálních upozornil na antisemitský dokument z roku 2018 a poté ho obhajoval. Když se od něj vítěz NBA z roku 2016 s Clevelandem odmítl distancovat, byl vyřazen z týmu Nets.

‚Bojujeme proti antisemitismu.‘ Lidé přímo v hale upozornili na nevhodné gesto basketbalisty Irvinga

Číst článek

Nyní se Irving, který kvůli trestu přišel o osm zápasů, omluvil. „V srdci nenosím vůči Židům nenávist. Proto se hluboce omlouvám za všechno, co jsem od zveřejnění příspěvku udělal,“ uvedl mistr světa a olympijský vítěz.

Vedení Nets na Irvingovu omluvu reagovalo okamžitým zrušením trestu. Sedminásobný účastník Utkání hvězd se opět připojil k týmu a je k dispozici už na dnešní domácí utkání s Memphisem.

Přišel o sponzora

Kvůli aféře se od Irvinga odvrátila také společnost Nike, které s ním přerušila spolupráci a zrušila plány na vydání bot z jeho speciální edice. Podle médií smlouva s Nike Irvingovi vynášela 11 milionů dolarů ročně.

Irving se o kontroverzi nepostaral poprvé. V minulosti zpochybňoval, že je Země kulatá, za což se později omluvil učitelům. Loni se odmítl nechat očkovat proti koronaviru a kvůli tomu musel vynechat většinu domácích zápasů Brooklynu v sezoně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme