Náročnou etapu Vuelty vyhrál Slovinec Pogačar. Roglič zvýšil šance na červený dres

Náročná 13. etapa cyklistické Vuelty se sedmi horskými prémiemi a prudkým stoupáním do cíle v Los Machucos skončila dvojnásobným slovinským triumfem. Vyhrál Tadej Pogačar těsně před průběžným lídrem Primožem Rogličem, který zvýšil náskok na druhého Španěla Alejandra Valverdeho na téměř dvě a půl minuty. Pogačar se v celkovém hodnocení posunul z pátého na třetí místo. Jediný Čech v pelotonu Zdeněk Štybar ztratil na vítěze přes 20 minut.

Tento článek je více než rok starý.

Los Machucos (Španělsko) (Aktualizováno: 19:41 6. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Primož Roglič

Primož Roglič | Foto: Alvaro Barrientos | Zdroj: ČTK/AP

Pogačar s Rogličem měli v prudkém stoupání na Los Machucos nejvíce sil a do cíle přijeli po téměř 167 kilometrech s náskokem 27 sekund na čtveřici závodníků, mezi nimiž byl i Valverde.

Kolumbijec Miguel Ángel López v pátek na nejlepší nestačil a klesl z třetího na čtvrté místo. Dvacetiletý Pogačar si při své premiéře na Grand Tour po triumfu v deváté etapě připsal druhé letošní prvenství.

Dvanáctou etapu cyklistické Vuelty vyhrál po úniku bývalý mistr světa Gilbert

Číst článek

Roglič, který zvítězil v úterní časovce, opět zvýšil šance na červený dres. Bývalý slovinský skokan na lyžích usiluje o první triumf v závodě „velké čtyřky“.

„Nejdřív jsem chtěl jen udržet pozici, ale nakonec je z toho skvělý výsledek,“ řekl v cíli Pogačar, jenž se stal nejmladším vítězem dvou etap na Vueltě. „Když mi hlásili, že za námi nikdo nejede, uvědomil jsem si, že je to dobrá příležitost. Porazit Rogliče je těžké, je opravdu silný,“ dodal.

„Je to velký den pro slovinskou cyklistiku. Dali jsme do toho úplně všechno až do cíle. Tadej je velký talent se skvělou budoucností. Je to můj dobrý přítel, i když jsme teď rivalové,“ prohlásil Roglič.

V sobotu čeká jezdce rovinatá etapa ze San Vicente de la Barquera do Ovieda, která měří 188 kilometrů. O dílčí prvenství by měli usilovat sprinteři.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme